Деталями діляться очевидці із журналістами «33-го».

– В селі нашому усі знають один одного. Коли це бачимо йде вулицею незнайомий чоловік майже голий, лише в трусах і з чорною пов’язкою на голові. Так він ходив з однієї вулиці на іншу.

Ми злякались, багато хто боявся підходити. Бо не лише голий вигляд лякав, але й ця чорна пов’язка, думали в чоловіка якийсь траур. Ніхто й близько не міг впізнати в цьому наче не в собі чоловікові того одіозного суддю. Думали, що це якийсь блаженний.

Тепер здогадуємось, що та чорна пов’язка – то була якась косинка , якою Чаусу зав’язали очі ті хто його викрав, – діляться жителі села Мазурівка, яке недалеко кордону з Молдовою.

– Та ми все ж таки підійшли до нього, спровадили до сільради, там він і розповів хто він. А потім уже ним стала поліція з Могилева – Подільського займатись. І там уже розпочалась та дивна війна між НАБУ та СБУ.

В Мазурівці, яка несподівано стала центром найрезонансніших подій в Україні, по різному оцінюють появу судді на їхніх вулицях.

Одні кажуть, що і раніше тут говорили, що суддю таки переправили через Могилів-Подільський міст. Навіть називають прізвища місцевих людей, які, начеб то були причетні до його транспортування в Україну.

Дехто переконаний, що це такий спектакль. Щоб потім видумати легенду, що Чауса викрали в Молдові якісь невідомі бандити, утримували його поблизу Мазурівки, але він утік. Тому навіть не встиг зняти ту чорну пов’язку з голови, а лише відкрив очі, щоб знайти людей і позвати на допомогу.

– Але чому тоді виникли ці дивні войни між НАБУ та СБУ, – тут же запитують інші. І чому, якщо спектакль був розіграний по нотах, адвокати досі не можуть знайти свого підзахисного.

Ось такі пристрасті сьогодні не вщухають у Мазурівці та Україні.

А тим часом Цензор.НЕТ висловив найкреативніше припущення на сьогоднішній день.

– Чауса звільнили за планом, розробленим в Офісі президента. Він утримувався на базі ГУР МО і погодився співпрацювати з Офісом президента під гарантію передачі його справи в СБУ від НАБУ, уникнення кримінальної відповідальності за корупцію. Це означає, що СБУ пред’явить Чаусу звинувачення за статтею “незаконний перетин держкордону” або будь-якою іншою, яка перебуває у підслідності СБУ. І після цього від Генпрокуратури зажадають передати справу Чауса [від НАБУ] до СБУ».

Нагадуємо, що суддю Миколу Чауса, якого на батьківщині неодноразово звинувачували в серйозних злочинах, викрали в Молдові, де він переховувався від української влади останні чотири роки. Викрадення стало справжнім політичним скандалом та породило безліч версій.

У суботу 3 квітня 54-річного Миколу Чауса викрали троє невідомих посеред дня на вулиці Кишинева. Відео викрадення у дуже поганій якості опублікували молдовські ЗМІ – начебто когось силоміць садять у білий вантажний мікроавтобус.

Інформацію про викрадення підтвердили молдовські правоохоронні органи, повідомивши, що Чауса вивезли з Молдови через кордон з Україною. Ситуацію прокоментувала навіть президентка країни Мая Санду.

Потім Чаус ще вийшов на своєму телеграм каналі та повідомив, що із ним усе гаразд.

Що знає і може розповісти суддя – з нетерпінням чекає не лише Мазурівка, де Чауса знайшли голим, лише в трусах, але й вся Україна.

А що думаєте Ви? Чи знаєте якісь інші деталі – діліться. Із задоволенням прочитаємо ми та мільйони наших читачів вашу версію. Для довідки:

МАЗУРІВКА, село розташоване на лівому березі Мурафи, за 38 км від районного центру і залізничної станції Могилів-Подільський.

Далі буде.

Андрій Власенко