34-річна співачка Ірина Василенко з Погребища штурмуватиме відбір українського «Євробачення». Вона вірить, що зможе перемогти і поїхати до Італії!

– У 2018-му році я дійшла до фіналу національного відбору на конкурс з піснею «Вільна». Це був проєкт, ство­рений командою з чотирьох людей, і я стала його обличчям та була автором пі­сень. Зараз я продовжую записувати нові пісні, знімати кліпи під своїм сце­нічним ім’ям — ERIA. І саме як ERIA я братиму участь у відборі на «Євробачення-2022». Сподіваюся на вашу підтримку в майбутньому нацвідборі.

На Вінниччині мешкають Ірині батьки та молодший брат.

– У нас співоча родина. Дружина Раїса була солісткою інструментального ансамблю та народного хору. Прабабуся по моїй лінії теж мала дуже гарний голос. Часто ми відвозили до неї в село Педоси маленьку Іринку. Донечка, як тільки навчилась говорити, співала українських пісень. Ми віддали її до музичної школи у Погребищі за класом фортепіано, – розповідає тато Ірини. — Постійно вона брала участь у конкурсах, одного року посіла друге місце на «Музичній парасольці».

Після школи вступила до столичного університету культури та мистецтв. Зять Іван із Києва родом. За фахом — юрист, але постійно займався музикою. Разом із однодумцями вирішили створити групу «Mysterya» та шукали солістку. Іринка прийшла на кастинг, і їм сподобалась. Між молодими людьми виникло почуття, вони одружились. Зять у мене хороший, зі сватами також маємо гарні стосунки. Внуків ще немає, але ми чекаємо.

Віталіна Володимирова