Лукашенко назвав Україну ворогом. А диверсанти – спецпризначенці отримали завдання фізично знищувати акивістів, які знайшли у нас притулок?

Серед білорусів, що вимушено покинули Україну, шириться думка, що в Україну “прибувають люди із сил спеціальних операцій та інших підрозділів Білорусі для їхнього фізичного знищення”.

Переселенці, в тому числі на Вінниччині, діляться із нашими кореспондентами, що приходила така інформація.

– Говорили ми один одному. щоб були обережнішими, тому що тут працює мережа агентів КДБ Білорусі і можливо все.

Ці розмови підсилились після того, як знайшли повішеним у лісі керівника “Білоруського дому в Україні” Віталія Шишова

– Це спланована чекістами операція з ліквідації дійсно небезпечного для режиму білоруса, – заявили в Білорускому домі і наголосили, що продовжуватимуть домагатися встановлення істини в загибелі Віталія.

26-річний Віталій Шишов – один із засновників “Білоруського дому в Україні”. Він був змушений переїхати в Україну у 2020 року після участі у протестах та подальшого активного протистояння узурпаторам влади в Білорусі.

І ось він пішов на щоденну пробіжку в ліс і не повернувся.

Потім перехожі виявили його повішеним на дереві.

Але, як підкреслюють друзі, це не було самогубство. На обличчі Віталія були синці.

Ніяких цінних речей він з собою не брав.

До речі, це не перший факт вбивства білоруських опозиціонерів на території України.

Всім відомо, як підірвали машину із Павлом Шереметом. Він був білоруським журналістом і опонентом Лукашенка. Після переслідувань, вимушений був покинути Білорусь.

І хоча в Україні прозвучала резонансна заява ексміністра МВС Авакова та Зеленського, що його вбила група учасників АТО та волонтерів, в їхню причетність до вбивства українці не повірили.

І не даремно. На початку року українські спецслужби отримали від втікачів із Білорусі – офіцерів спецслужб КДБ, що це була операція саме цього відомства.

Як вони зазначили, Шеремет був досить відомою особистістю в Білорусі і міг висувати свою

кандидатуру на Президента Білорусії та перемогти Лукашенка.

Крім того, у Німеччині попросив притулку колишній офіцер, підрозділ якого виконував смертні вироки у Білорусії. Нагадаємо, там досі існує вища міра покарання через розстріл. Він наголосив, що не один раз отримував накази розстрілювати не тих людей, які отримали «вишку». Серед них були в опозиціонери.

Диктатори, як бачите, на місці не стоять.

Щоб вижити, їм постійно потрібно зачищати опозиційних лідерів. Що і робить режим в Білорусії.

Розуміючи це – збільшився потік біженців із Білорусії за кордон.

Навіть учасниця Олімпіади Христина Тимановська вирішила не повертатись із Токіо до Білорусії.

Христина Тимановська

Білоруська спортсменка Христина Тимановська, жорстоке поводження з якою з боку спортивної влади її країни шокувало міжнародне співтовариство, прибула до Варшави і планує там проживати та тренуватись.

Крім Польщі, притулок їй готова надати і Чехія.

Крім неї, притулку в Європі попросили ще два спортсмени.

Нещодавно лідер опозиції Світлана Тихановська, яка вимушена була покинути краіну, зустрілась із Президентом США Байденом. Вона попросила його підтримати опозицію, правдивих журналістів та захистити демократичний вибір Білорусії.

Андрій Власенко