Ми вже писали про те, що нещодавно знайшли повішеним у лісопарку 26-річного керівника Білоруського дому в  Києві.

Білоруси, які покинули цю країну, щоб уникнути переслідувань, наші колеги-журналісти повідомили нам, як і іншим ЗМІ, про те, що в Україну прислали «ескадрон смерті», тобто спецназівців спецслужб, щоб фізично знищувати тих, хто виступає проти Лукашенка та його режиму.

І ось самопроголошений  президент Білорусі Олександр Лукашенко зробив дещо дивну заяву, щодо знайденого повішеним білоруського активіста.

– Глава Білоруського дому в Україні Віталій Шишов був для Білорусі ніким, але Україна повинна розслідувати його смерть і дати відповідь, хто і як повісив громадянина Білорусі.

Про це він заявив на пресконференції 9 серпня

– Ну, ось як його прізвище – який повісився? – Шишов. Ну ось слухайте, хто він такий для мене і для Білорусі взагалі? Ну, добре я президент – я міг би його не знати. Але я впевнений, що в цьому залі 3-4 людини тільки його і знали. Він для нас був ну просто ніхто”.

Віталія Шишова знайшли повішеним у лісі. До цього, як встановила експертиза, він піддавався тортурам

За словами Лукашенка, ніхто з Білорусі не йшов би його вішати, бо “ну, повісили одного – завтра буде такий інший, усіх не перевішаєш”. – заявив він.

Знайомий тон… Путін так само роздратовано коментував події отруєння Навального і не називав його прізвища.  Мовляв хто він такий?! Але невдовзі виявилось, що система його намагалась послідовно і сплановано знищити «радіоактивними чаями» не раз.

Невже Лукашенко слідує моді «подражати» вагомішому диктатору.

Андрій Власенко