Вони започаткували естафету для усіх співочих колективів України та закордону.

Подільський камерний хор «Леонтович-капела» Він­ницької обласної філармонії ім. Миколи Леонтовича пропонує долучитися до патріотичного челенджу, присвяченого 30-й річниці Незалежності України!

– Запрошуємо солістів-вокалістів, ансамблі, хорові колективи, оркестри, артистів інструментального жанру, народно-аматорські, професійні, учбові та дитячі колективи виконати гімн нашої держави!

Своє відеопривітання колектив записав на мальовничому березі Південного Бугу, у селищі Сокілець.

– Ми запропонували власну інтерпретацію Гімну України. Виконання вирішили записати на тлі гарного пейзажу. У процесі роботи над зйомкою відео запросили до участі інших митців: музикантів, артистів, солістів ансамблів, інструменталістів. Впевнена, що це буде гарна ідея, аби в переддень важливого свята в історії нашої держави Гімн України прозвучав в усіх куточках нашої великої квітучої країни. Це може стати гарною пісенною традицією для нас, українців, а ми вчергове зможемо продемонструвати свою єдність, спільний пат­ріотичний дух, любов і шану до своєї країни, — розповідає Ольга Бабошина.

Усі відеопривітання учасників челенджу можна буде переглянути в соціальних мережах, за хештегом #30ро­ківНезалежностіУкраїни_ГімнУкраїни. Ініціатори челенджу сподіваються, що він охопить не лише виконавців з України, але й українців, які живуть у різних куточках світу.

– Тому ми всіх будемо раді запрошувати приєднатися до цього челенджу і зробити яскравий подарунок в день 30-річчя Незалежності нашої держави. Особливо буде приємно, якщо до цього доєднаються ще українці з інших діаспор, тому що культура завжди об’єднувала, давала самоідентифікацію «хто ми є», — завершила ініціаторка челенджу.

До челенджу вінничан уже долучилися харків’яни.

– Чудове виконання Гімну України хором оперної студії Харківського університету мистецтв ім. І.Котляревського. Художній керівник та головний диригент — заслужена діячка мистецтв України Наталія Бєлік-Золота­рьова, хормейстери Тетяна Сухомлінова і Дар’я Козик разом зі своїм колективом єднаються у привітанні своєї країни! — відзначила Ольга Бабошина.

Каріна МАЄВСЬКА