Майданчик для сімейного відпочинку Pirogov Sky став найпопулярнішим цього літа. Організатори вже провели десятки концертів українських артистів. Тепер, кажуть, вирішили зробити справжній фурор для молоді.

– Біль­шість сучасноі молоді, діти та і лю­ди старшого віку обожнюють мульт­фільми.

У Вінниці таких лю­дей і справ­ді багато, бо садиба Пирогова просто шаленіла від захвату.

Люди тан­цювали весь вечір та гучними оплесками зустрічали найвідоміших героїв аніме сві­ту. Це бу­ла справжня японська дискотека, — розповідають орга­нізатори — компанія «ВІННИЦЯ­КОНЦЕРТ».

Україну на фестивалі представила Nikа Leninа – популярна ютуб-блогерка, чий голос на 100 % упізнають всі поціновувачі японської анімації.

Дівчина вже багато років займається професійною озвучкою аніме і записала величезну кількість російсько- і україномовних каверів на найпопулярніші японські пісні. Крім того, випускає власні авторські треки і яскраві ігрові ролики.

Та справжньою родзинкою молодіжного свята став виступ найвідомішого аніме-співака Японії. Публіка шале­ніла, бо хлопець так завів «толпу», що будній вечір перетворив у справжнє свято. SANA вже не раз гастролював в Україні і настільки любить українську публіку, що навіть у нинішні часи, ко­ли ар­тис­тів з Азії досить важко витягнути до нас, одразу погодився приїхати.

– Він­ницька молодь — найкраща, — сказав артист на концерті, коли тисячі він­ничан танцювали під його ритми.

Багато батьків привели своїх дітей. Кажуть, що обожнюють разом дивитись аніме-серіали. І просто не могли пропустити такий захід у Вінниці.

– Мені 38 років, а донечці Ані — 11. Ми разом дивимось і мультики, і фільми аніме, бо сюжет зрозумілий та цікавий як малюкам, так і дорослим. Фестиваль — справжнє японське драйвпаті. Зізнаюсь, що останній раз я так танцювала, коли мені було 18 років.

Софія Копач