Віряни ПЦУ з усієї України збираються у прощу до Києва. Серед них будуть і віруючі Вінниччини.

Як відомо, попри незрозумілий спротив Московського Патріарху, який виступив проти приїзду в Україну  очільника Вселенської православної церкви, візит відбудеться.

Патріарх Варфоломій проведе 22 серпня разом із Митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм святкове  богослужіння «За  Україну та її мужній народ».

Приїзд високого гостя приурочений святкуванню 30-річчя Незалежності України. Крім того, Патріарх візьме участь в урочистостях з нагоди свята.

Як відомо, керівництво МП поширило заяву, в якій заявило, що не святкуватиме 30-річчя через візит і запрошення до України цього, як вони назвали Патріарха, «турецького гостя».

Це викликало спротив як віруючих інших християнських течій, так і усього громадянського суспільства України.

Вони не лише засуджують такий релігійний екстремізм, але й нівелювання незалежності України, яка в ці роки дається Україні дорогою ціною. Всі застерігають цю течію у вірі не впадати у крайнощі та не влаштовувати провокацій.

Як буде далі – побачимо!

– Нехай  лише спробують завадити Його  святості ступати з вірою і любов’ю по нашій землі.

Ця людина зробила для України і її церкви більше, аніж усі вони разом узяті.

Можна любити і не любити – але як можна не поважати такого рівня ієрарха, монаха, прямого очільника всіх 15 православних церков світу?! Адже саме йому підпорядковані всі монастирі Афону! А вони ж так люблять їздити туди в прощу?!

-Чи вже за наказом гебістів в рясах із Москви розлюбили? – не приховують обурення наші читачі.

Якщо провокації все-таки відбудуться, то це треба позцінювати як дії, влаштовані за наказом  не інакше як окупанта, – підсумовують вони.

Андрій Власенко