За кілька днів до ювілейного святкування Дня Незалежності України голова облдержадміністрації Сергій Борзов анонсував святкову програму. Вона, до речі, розпочалася ще кілька місяців тому цілою вервечкою різноманітних мистецьких фестивалів, котрі охопили всі шість районів області.

Все розпочнеться 23 серпня з підняття державного прапора на найвищому 50-метровому флагштоку. Полотнище 10 на 15 метрів і вагою пів тонни побачить уся Вінниця. А поки що будівельники проводять останні роботи по впорядкуванню площі на Замковій горі. Звідти події перенесуться до парку імені Леонтовича, те розпочнеться мистецький захід “Скарби Поділля”. Свої таланти представлять ткачі, різьбярі, гончарі, маляри.

Офіційна частина свята розпочнеться о 14 годині на головній сцені парку. Керівництво області вручатиме державні нагороди та грамоти.

А потім вінничан розважатимуть вінницькі гурти “Поділля”, “Барвінок”, капела імені Леонтовича.

Увечері “запалюватиме” гурт “Толока” з Камянця-Подільського і завершуватиме святковий вечір хедлайнер свята Тоня Матвієнко.

Не менш яскравим і насиченим буде 24 серпня. Але більшість локацій та дій перенесеться у парк Дружби народів. Завершиться святкування феєрверком і лазерним шоу.

Та не одними концертами ознаменується ювілей країни на Вінниччині

– Ми готуємо до відкриття кілька знакових об’єктів – розповідає Сергій Борзов — Серед них — медичне відділення онкоцентру. До 360 ліжкомісць Подільського онкоцентру додасться ще 40. Був придбаний лінійний прискорювач, який допомагатиме лікарям. А ще цього року ми відкрили 16 медичних амбулаторій в області. Перше приймальне відділення відкрили і у Жмеринці. До Дня Незалежності ми ще встигнемо відкрити два таких відділення. До цієї ж дати встигнемо відкрити відремонтовані дороги і просунути роботи над мостовим переходом Ямпіль-Косеуць.