Сенсаційну новину про локацію проведення ювілейного джазового фестивалю у Вінниці сьогодні повідомили його організатори, заступниця мера міста, директор департаменту культури ВМР і керівник вінницького летовища.

– Ми обрали нову, незвичну локацію для ювілейного фестивалю, щоб символічно відкрити джаз-порт! І прозвітувати перед глядачами за всі 30 років розвитку джазу в Україні! Як тільки ми отримали підтвердження від УКФ – Українського культурного Фонду про фінансування традиційного джазового фестивалю в нашому місті, то почали все узгоджувати із міської радою, мером Сергієм Моргуновим та його заступниками. Бо такої локації у фестивалю ще не було у Вінниці, – зазначила організатор фесту Ірина Френкель.

У свою чергу, заступниця міського голови Вінниці Галина Якубович підтвердила наміри міста провести в приміщенні аеровокзалу представницький джазовий фестиваль в перших числах жовтня:

-Міська рада із 2006-го року підтримує цей фестиваль і опікується всіма питаннями його організації. А цього року на прохання організаторів ми погодились, щоб саме комунальний аеропорт став головною сценою джазового форуму. Бо летовище справді перебуває на порозі реконструкції, але тут до початку робіт ще буде проведено агровиставку у вересні та фестиваль джазу в жовтні, – зазначила заступник міського голови Вінниці Галина Якубович.

– Тому запрошуємо 1-3 жовтня всіх вінничан та гостей Вінниччини на це свято музики, експресії, надзвичайних емоцій та незабутніх мелодій. І це єдиний міжнародний фестиваль, який всі ці роки відбувався і буде відбуватись у «столиці джазу» України – нашій Вінниці. Все буде джаз!

Директор департаменту культури ВМР Максим Філанчук розповів про творчу частину фестивалю, учасників із-за кордону та приємні сюрпризи цього музичного форуму.

А директор летовища Володимир Ніценко зізнався, що «давно є фанатом фестивалю, сам грає на кількох музичних інструментах і очікує зустріти тут багато зірок джазу першої величини. Бо такої атмосфери фестиваль ще не мав за всі роки його проведення…»

До речі, фестиваль реалізується в межах партнерської програми «Культура. Туризм. Регіони» Українського культурного фонду і Державного агентства розвитку туризму.