Сьогодні, 24 серпня, з нагоди святкування 30-ї річниці Дня Незалежності України Почесними грамотами Вінницької міської ради та її виконавчого комітету, а також грошовими преміями відзначили містян, які працюють у різних галузях. Їх вручили Вінницький міський голова Сергій Моргунов, голова Вінницької обласної ради В’ячеслав Соколовий та голова ОДА Сергій Борзов.

Церемонія вручення відбулась під час VIII фестивалю «Подільська пектораль». Загалом відзнаки отримали близько тридцяти людей. Також двоє вінничан були нагороджені Подяками Вінницької обласної ради.

На початку заходу вінничан привітав із цією знаковою для всіх українців датою міський голова Сергій Моргунов. «Я щиро вітаю усіх з Днем народження нашої рідної країни. Українці здобували свою незалежність впродовж багатьох століть. Вчора на Замковій горі ми підняли найбільший прапор України у Вінницькій області. Саме синьо-жовтий стяг є символом гордості, мужності і незалежності усіх українців. Сьогодні нам, як державі, 30 років. Від нас з вами залежить, наскільки ми збережемо незалежність України для наступних поколінь, мову, культуру, національну ідентичність, історію, національні символи. Від нас з вами залежить, якою буде Україна через десять, двадцять років. Бажаю кожному з нас пишатися своєю країною, бути патріотами своєї рідної землі. Кожній родині і всій нашій Україні – Божого захисту і великих успіхів! З Днем Незалежності і Слава Україні!»