Громадські активісти, зокрема Андрій Вербецький та Вадим Кудіяров та активісти ГО після виявленої у Вінниці майнінг-ферми, яку підозрюють у крадіжці електроенергії, продовжують власне розслідування хитросплетінь цього нового для України чи то бізнесу чи шахраювання із крадіжками електроенергії.

А днями члени ГО запитали голову ОДА Сергія Борзова, чому він подає руку злодіям і нагороджує їх почесними грамотами?

Ось що написав голова ГО «Центурія» Андрій Вербецький у відкритому листі до губернатора С. Борзова:

– Пане губернатор Сергій Борзов, Ви вітаєте крадіїв? Ви тиснете руку тому, хто заліз в кишеню кожного вінничанина? В народі кажуть: «Скажи мені, хто твій друг, і я скажу, хто ти».

Ви представник президента у Вінницькій області! Донесіть до Офісу президента України про одіозного корупціонера…

Президент обіцяв знизити людям тарифи, а Ви в цей час допомагаєте тим, хто штучно завищує тарифи. Ви або в темі, або не володієте інформацією. Сподіваюсь, Ви дасте коментарі!

Кричущий факт корупції, обкрадання людей, а губернатор роздає ще за це грамоти.

Якщо потрібно — скину вам рішення суду!

Не хочеться вірити, що рука руку миє, але поки так і виглядає.

У мене море емоцій, як так?!?

Ми зробимо все можливе, щоб виборці знали, хто є хто!!

А ось які факти оприлюднив Вадим Кудіяров, голова ГО «Гідність нації»:

– Ми продовжуємо проводити громадське розслідування щодо роботи криптовалютної ботоферми, крадіжки електроенергії та несплати податків у великих розмірах.

Розвіюємо черговий «фейк» щодо непричетності керівництва «Вінницяобленерго» до даних злочинів — «Приміщення не наше!»

Приміщення, у якому працювала криптовалютна ботоферма, належить Вінницяобленерго Компанія, а саме, контрольна частка 27/50. Інша частка 23/50, була виведена під ТОВ «Альфа Енерджі», яке належить помічнику депутата Вінницької обласної ради, керівника обленерго Андрія Поліщука, Перевалову Станіславу та Мазніченку Сергію.

– За що ви дали грамоту директору Вінницяобленерго Андрію Поліщуку? Чи знаєте, що про це Вас запитали обурені громадські активісти у публічних зверненнях. – запитали ми у голови Вінницької ОДА Сергія Борзова.

– Покажіть мені цю грамоту, бо її не існує… В соцмережах пишуть провокативні коментарі, а я маю за це відповідати? Тому казав і кажу — грамоти Поліщуку немає, не було і не буде… Бо ми нагороджували простих рядових працівників обленерго — одного із найбільших колективів у Вінницькій області, де майже 5 тисяч вінничан працює!

Схоже, громадські активісти добре вчепились в компанію, яка надає Вінниччині світло! А отже, чи не все…

Готові вислухати як самого Андрія Поліщука, так і інші точки зору. Нагадуємо, наразі триває розслідування по цій кримінальній справі.

Андрій Власенко
Роман Ковальський