Лагідне море, комфортабельні нові готелі, доступні ціни та європейський сервіс роблять цю країну лідером серед Чорноморських курортів.

Цього літа Золоті піски, Сонячний берег та інші відомі болгарські приморські регіони зібрали рекордну кількість туристів з усієї Європи та Ізраїлю.

Цікаво, що біля приморських готелів на престижних курортах цього сезону було помічено багато автівок з українськими номерами, зокрема й вінницькими.

Туристи кажуть, що відпочинок такого рівня в Україні виходить дорожчим. А якщо врахувати, що продукти в Болгарії всі натуральні, а коштують, як у нас, то вигода очевидна. Бо багато українців уже забули смак натуральної молочки, курятини та свинини. А для веганів – смачні овочі та фрукти.

Море чисте, на модних курортах переважно мілке та тепле аж до 20 вересня. Любителям активного відпочинку теж не буде нудно. Вздовж побережжя розташовані унікальні міста Несебр, Созополь, побачення з якими подарує незабутні враження.

А ще тут класний шопінг в сучасних торгівельних центрах. Якісний одяг та взуття еврогатунку значно дешевше, ніж в наших молах. Сучасні нічні клуби порадують молодь. Для старших туристів – затишні та смачні кафешки і ресторани.

Недалеко від Несебера є вражаючі рожеві озера з коцентрацією солі, як у Мертвому морі. А ще сюди приваблюють дуже помічні лікувальні грязі. З гір привозять мінеральні води.

Цього року до двох приморських аеропортів Бургаса та Варни організовані регулярні рейси, з багатьох міст ходять автобуси. Найняти готель чи апартаменти не проблемно. Враховуючи, що це слов‘янська та православна країна, можна кругом почуватися комфортно та безпечно.

Шанувальники доброго вина знайдуть тут вишукані сонячні напої, які вже визнані у всьому світі, однак доступні по ціні.

Зараз у Болгарії розпочинається оксамитовий сезон. Спадає спека, море тепле, достигають персики та виноград, кавуни та дині. Найняти апартаменти для двох можна від 25 євро за добу. На хорчування накиньте ще 10 на двох. Плюс дорога. Це вже на ваш вибір та кишеню. Краще мати сертифікат про вакцинацію. І бути налаштованим на нові позитивні враження.

Василь Пишний