Усіх осіб, причетних до нападу на п’ятого президента, народного депутата (фракція “Європейська солідарність”) Петра Порошенка під час Маршу захисників 24 серпня, успішно ідентифіковано.

Як повідомляє пресслужба “Євросолідарності” у вівторок, відповідну заяву зробив один з адвокатів п’ятого президента Ілля Новіков біля Печерського суду, де мають розглядати скаргу на бездіяльність прокуратури.

За його словами, влада блокує розслідування і не зацікавлена в розкритті цього злочину.

“Сьогодні не відбулося засідання за нашою скаргою на Офіс Генерального прокурора. Ми мали надію, що суд нас вислухає, що ми зможемо налагодити комунікацію з Офісом прокурора, хоч вони не хочуть з нами розмовляти”, – зазначив Новіков.

Він також повідомив, що після оприлюднення кадрів з імовірними учасниками нападу на Петра Порошенка їх вдалося успішно ідентифікувати.

“Там був не один нападник. Там було їх кілька, їх уже ідентифіковано. Ми очікуємо, що правоохоронці або за власною ініціативою, хоч у це не дуже віриться, або, будучи змушеними, через рішення, які мав би ухвалити суд, викличуть їх на допит”, – наголосив адвокат.

За його словами, нападники діяли у складі організованої групи, й, оскільки вони вчинили напад на державного діяча, то адвокати Порошенка очікують “конструктивного діалогу з Офісом Генерального прокурора і порушення кримінального провадження за відповідною статтею”.

У свою чергу, депутат Київради Віктор Кононенко, який був одним зі свідків нападу на п’ятого президента, повідомив, що досі органи слідства з ним “навіть не поспілкувалися”.

“Наші заяви не розглядаються, розгляд блокується. Мене ще не допитано, зі мною не спілкувалося слідство. Усе це і судове засідання сьогодні дає нам підстави говорити, що злочин не лише не розслідується, а свідомо покривається владою. Влада не зацікавлена, щоб його розслідували”, – переконаний Кононенко.

Він також подякував небайдужим людям, які допомогли ідентифікувати осіб, причетних до нападу.

“Ми зараз вже знаємо точно, що це організована, скоординована група людей, які, за нашою інформацією, мають серйозну кримінальну історію участі у різних протиправних діях, таких, як рейдерські захоплення у сфері сільського господарства. Тобто це відомі “тітушки”… які скоординовано, сплановано здійснили напад на п’ятого президента Петра Порошенка під час святкування державного свята, під час урочистої ходи”, – зазначив адвокат Ігор Головань.

Він додав, що безпосереднього виконавця нападу затримали, але “майже відразу відпустили, прикрили представники поліції”.

“Потім, наскільки ми знаємо, його доставили на його батьківщину, потім привезли назад. Тобто я особисто переконаний, що цих людей, як, наприклад, і сумнозвісного суддю Чауса, зараз просто ховають від суспільства і від слідства”, – резюмував адвокат.