За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно чотирьох членів організованої злочинної групи, які обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 307 КК України (придбання, зберігання, перевезення особливо небезпечних наркотичних засобів з метою збуту у місця позбавлення волі, вчинене за попередньою змовою групою осіб, організованою групою).

Досудовим розслідуванням установлено, що члени організованої групи упродовж лютого – травня 2021 року тричі здійснили передачу особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин на територію ДУ «Літинська виправна колонія (№ 123)» шляхом перекидання їх через охоронюваний периметр.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих злочинів перед судом, обвинуваченим загрожує покарання у виді позбавленням волі на строк від дев’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури