Вже цієї суботи, 11 вересня, під час відзначення Дня міста вул. Соборна традиційно стане пішохідною зоною із безліччю різноманітних локацій. Тут презентують візії Стратегії Вінниця 3.0, представлять найбільші підприємства міста. У рамках Всеукраїнського форуму сучасного мистецтва «ВІНнеційська бієнале» діятимуть виставки, майстер-класи, «живі» картини, інсталяції сучасного мистецтва.  На локації департаменту маркетингу міста та туризму «Гостинна Вінниця», що розташується навпроти площі Ліверпуль, можна буде познайомитися з атракціями Міста ідей.

Центр міста у суботу наповниться різноманітними цікавими локаціями, як для дорослих, так і дітей. У рамках Всеукраїнського форуму сучасного мистецтва «ВІНнеційська бієнале» презентуватимуть свою творчість митці з усієї України. Тут облаштують виставки та інсталяції сучасного мистецтва, а також проведуть майстер-класи та інтерактиви імениті художники. Зокрема, можна буде потрапити на майстер-клас до відомого художника Олександра Нікітюка.

Комітет по фізичній культурі та спорту підготував для гостей Дня міста вражаючий фестиваль спорту «Сила міст-9». Вихованці спортивних шкіл продемонструють виступи з художньої гімнастики, спортивної акробатики та черлідингу. А також відбудеться товариська зустріч Вінниця – Збірна України з  тхеквондо та Турнір з сили удару.

У рамках проєкту «Територія «D» проходитиме квест для школярів «PRO МІСТО» та діятиме креатив-зона «Вінницьке позашкілля». А у рамках проєкту «Youth Time» відбудеться  святковий концерт від дитячих і молодіжних  колективів та вокалістів. Мовою тіла без жодного слова гостей розважатимуть найкращі міми Вінниці.

Мистецькі школи міста підготували яскраву концертну програму, виставки та майстер-класи. Свою локацію вони об'єднали у проєкт «Art Time». Тут можна буде ознайомитися з роботою закладів.  А для найменших відвідувачів розгорнеться казкова атракція «Kids Time» з розважальною програмою, дитячими фотозонами та різними смаколиками.

«Вінницякартсервіс» підготував для гостей свята цікавий квест із подарунками.   Умови квесту – знайти  5 точок із працівниками «Вінницякартсервіс» (орієнтиром слугуватимуть банери із написом «Муніципальна картка вінничанина») та отримати підказку (чек із частиною речення). Скласти речення з 5 слів, підійти до головної локації «Вінницякартсервіс» та отримати приз.

На вул. Соборній розташують найбільший вишитий герб міста, його розмір 4м на 6 метрів. Вишивали символ міста стрічками за технологією болгарського хрестика. Складатиметься герб з 12 частин.

«Довгоочікуваний День міста не пройде без туристичних активностей. На локації департаменту маркетингу міста та туризму «Гостинна Вінниця», що розташується навпроти площі Ліверпуль, можна познайомитися з атракціями Міста ідей. Солодкий вінницький дзен буде ілюстровано великими розмальовками-банерами, які можна розфарбувати на місці, та приємними сувенірами», - каже директор департаменту маркетингу міста та туризму Олександр Вешелені.

Новий культурно-туристичний маршрут Camino Podolico постане у своїй красі через фотозону та окуляри віртуальної реальності з подільськими краєвидами та пам'ятками. Усі охочі зможуть отримати мапу для проходження Подільського шляху святого Якова та познайомитися з механізмом збору відміток у паспорти пілігримів. Крім того, передбачено нанесення аквагриму із зображенням мушлі – символу  шляху.

Новинка туристичного сезону – автобус Bus Pass – запропонує безпрограшну вікторину, учасників якої чекатимуть приємні призи та нагода сфотографуватися на вершечку кабріолета. Головний приз – екскурсійний квиток на двох. Крім цього, на локації видаватимуть призи учасникам квесту, умови якого з'являтимуться на офіційній туристичній сторінці Вінниці в інстаграмі Visit Vinnytsia.

На площі Ліверпуль о 14:30 стартує V мистецько-освітній фестиваль «Водограй» від ВДПУ ім. М. Коцюбинського. Тут діятимуть фотозони, інтерактивна локація «Планета хімічної магії» та майстер класи. Також відбудеться святковий концерт.

Під час фестивалю усі охочі зможуть взяти участь у майстер-класах, зокрема з витинанки, соломоплетіння, бісероплетіння, художного плетіння з незвичайних матеріалів та інших.

Також на площі працюватиме кілька художніх виставок:  вернісаж  студентських робіт «На крилах творчості», персональні виставки картин відомих вінницьких художників: Олександра Шиніна, Федора Панчука, Любові Плазовської та Тетяни Зозуляк.

Цього дня на Ліверпулі діятиме три фотозони: «Вінниця – місто-магніт»,  «Абстракція» та  «Багатогранність України» через призму поколінь.

Організатори запрошують усіх охочих долучитися до відзначення Дня міста. Та наголошують про необхідність дотримуватися усіх санітарно-епідемічних правил.