На одиночний пікет під стіни мерії вийшов батько двох дівчаток Сергій Бондарчук. Заявляє, що одиночний пікет — це лише початок його серйозних намірів відстоювати свої права.

Каже, що готовий стояти та голодувати цілодобово під міською радою, щоб влада звернула увагу і допомогла вирішити проблему, що нависла над громадою. Він заявляє, що його діти мусять пішки йти до школи 4 кілометри трасою. Школярі навчаються в 3-му та 5-му класах.

— Громадою ми не раз звертались стосовно вирішенння цього питання, але нас ігнорують.

Ми — вінничани та проживаємо в межах міста Вінниця. А саме – на Немирівському шосе, 215. Відстань від нашого будинку до найближчої зупинки складає 4 кілометри. Це офіційна відстань встановлена Вінницькою міськрадою. Я вийшов з одиночним пікетом, щоб звернутись до всіх депутатів, які перед виборами гарно обіцяли, до губернатора і до всієї мерїї міста. Бо вже звертався у службу в справах дітей обласної та міської адміністрацій. Я максимально лояльно інформував всіх про цю проблему. Аргументував, що діти навчаються у школі №17 міста, та можливості дістатись до закладу освіти в нас немає.

Рік тому було відкриття тролейбусного маршруту на Тяжилів. У той день мер міста Сергій Моргунов, у присутності Гройсмана, пообіцяв вирішити це питання. У мене є навіть відеодоказ. Та зараз не зроблено нічого. Діти не мають змоги відвідувати шкільні заняття. Ось тому я і влаштував такий попереджувальний протест. Якщо це питання не вирішать, я звільнюсь з роботи і буду ходити під стіни мерії на голодування. Тому що мене ставлять у таку ситуацію. Зараз я вимушений самотужки возити дітей до школи та не ходити на роботу, що я і робив всі ці роки.

Вперше із цією проблемою звертався у 2014 році. Потім регулярно звертався у 2016-му. Бо саме тоді моя дитина йшла в перший клас. Проте всі відповіді міської ради — це відверте знущання. Там йшлось, що всі наші проблеми вирішує зупинка, яка знаходиться за 4 км від будинку. Виходить, це нормально, коли діти ходять до зупинки 4 км трасою через звалища та пустирі?! — обурено заявляє батько Сергій Бондарчук.

Софія Копач