88 сезон театру ім. Садовського стартує вже сьогодні. Причому у новому сезоні вінницькі актори інтригують вже з самого початку, презентуючи театралам та шанувальникам магічний концерт під назвою “Терра інкогніта”, котрий відбудеться всього один раз. Глядачам обіцяють приємні і несподівані сюрпризи.

- З відпустки наш колектив вийшов 10 серпня і відразу почав ретельну підготовку до сезону, — розповідає директор театру Володимир Лозовський. — А вже через тиждень ми презентуємо глядачам нову виставу на Малій сцені. Це робота за мотивами американського драматурга Едварда Олбі “Шлюбний етюд”, котрий режисер-постановник театру Григорій Сиротюк назвав більш сучасно "ШvЛ". А вже на початку року відбудеться прем'єра світового бренду Вільяма Шекспіра “Ромео і Джульєтта”. Але ще, крім цього, у вересні-жовтні ми плануємо обмінятися виставами з Житомирським та Хмельницьким театрами і візьмемо участь у фестивалі “Золоті оплески” у Чернівцях.

- Перша прем'єра — вистава «ШvЛ”. Завжди запитують, чому така назва? Мені дуже хотілося, щоб назва перекликалася з нашим життям. Бо мова йде не стільки про хворобу, а про хворобу любові, — розповідає Григорій Сиротюк — Це п'єса про одвічний конфлікт і кризу середнього віку, коли пара вже довгий час живе разом і раптом настають непрості моменти. Кожен там знайде для себе цікаві моменти. Скажемо одне, що у виставі застосовані незвичайні прийоми і такого ми ще не практикували.

- Мюзикл “Ромео і Джульєтта” за постановкою режисера Тараса Мазура неодмінно вразить наших глядачів, — розповідає режисер, народна артистка України Таїсія Славінська. — Це грандіозна вистава, в котрій задіяна майже вся трупа. В головних ролях — молоді актори, випускники коледжу культури і мистецтв ім. Леонтовича Марія Левченко та Володимир Білозор. Це буде не побутова і зовсім незвичайна вистава.

Цінову політику у театрі, з огляду на непросту ситуацію, не нагнітали. Дитячі квитки коштуватимуть від 80 до 100 гривень. Для дорослих — від 100 до 200 гривень. Квитки на прем'єрні вистави коштуватимуть до 300 гривень. Актори дуже сподіваються, що 88 сезон не буде таким важким, як два попередні, карантинні сезони, де колектив страждав від усіляких обмежень і навіть на проведення репетицій. І з вірою та сподіваннями чекають на шанувальників вінницького театру.

Тетяна КОНДРАТЬЄВА