На ній був присутній міський голова Сергій Моргунов, голова ОДА Сергій Борзов, керівник дирекції «Укрпошти» Володимир Шаловінський та інші посадовці.

Марка присвячена 30-річчю Незалежності.

Але чим вона особлива і унікальна для Вінниці?

– Тим, що на ній розміщені слова вінницької поетеси, яка у 15 років пішла із життя, Олександри Бурбело, – зазначив Сергій Моргунов та інші виступаючі.

«Така квітуча й пишна, наче з раю…»

Оригінальний поштовий конверт представили у Вінниці – на ньому чотири поетичні рядки юної поетеси Олександри Бурбело, яка назавжди залишилася 15-літньою.

– І я свою молитву долучаю
За Україну, що в світах одна,
Така квітуча й пишна, наче з раю,
Для нас усіх дарована вона!

Тільки вдумайтесь, ці влучні і такі палкі рядки написані 15-річною талановитою дівчинкою. А вона пішла у Вічність 5 вересня. А 8-го вересня, через 8 років відбулась ця презентація із її словами.

Наче голос з небес. У свої 15 Олександра встигла написати і видати дев’ять поетичних книг, ставала переможницею низки всеукраїнських та міжнародних поетичних конкурсів і фестивалів.

Вінниці відомі і її батьки – добровольці «Айдара» Світлана Бевз та Сергій Бурбело, викладачі ВНТУ. Саша Бурбела – не лише член Національної спілки письменників України, але й поетеса, твори якої вивчають у всіх школах України.

На будинку, де проживала юна поетеса, встановлено пам’ятну меморіальну дошку на її честь.

Андрій Власенко