Якщо в закладі щеплено від COVID-19 не менше 80% освітян, то при переході регіону в жовту, помаранчеву або червону зону цей заклад буде працювати в офлайн режимі. Діти, студенти, школярі зможуть приходити в цей заклад і отримувати знання, – зазначила заступник директора департаменту охорони здоров’я та реабілітації облдержадміністрації Тетяна Бондаренко.

За її словами, у Вінницькій області досить активна та результативна співпраця медиків та освітян в плані досягнення цієї відмітки – 80%. Мобільні бригади працюють у закладах освіти, щоб педагоги та працівники шкіл мали можливість оперативно отримати вакціинацію.

-На даний момент в закладах дошкілля провакциновано двома дозами 46% педагогічного складу, а загальний відсоток провакцинованих учителів області становить 51%. 80% і більше провакцинованих працівників мають 86 загальноосвітніх закладів області. Кожного дня відкриті пункти вакцинації, туди йдуть вчителі, які прийняли рішення вакцинуватися. Відповідно ця цифра динамічна і вона змінюється, – повідомив заступник директора департаменту гуманітарної політики облдержадміністрації Володимир Буняк.

Людмила Поліщук