«ШvЛ» та осучаснена «Ромео і Джульєтта» — дві суперові прем’єри нового театрального сезону.

88 сезон театру ім. Садовського стартував, презентуючи театралам та шанувальникам магічний концерт під назвою «Терра інкогніта». Але головні інтриги цього сезону — ще попереду. Завісу трохи привідкрили напередодні директор театру Володимир Лозовський, головний режисер, народна артистка України Таїсія Славінська, актори.

– Вже до Нового року на вінничан очікують дві чудові прем’єри. 16 вересня ми презентуємо глядачам нову виставу на Малій сцені. Це робота за мотивами американського драматурга Едварда Олбі «Шлюбний етюд», котрий режисер-постановник театру Григорій Сиротюк назвав більш сучасно «ШvЛ».

Завжди запитують, чому така назва? Мені дуже хотілося, щоб назва перекликалася з нашим життям. Бо мова йде не стільки про хворобу, а про хворобу любові, — розповідає Григорій Сиротюк. — Це п’єса про одвічний конфлікт і кризу середнього віку, коли пара вже довгий час живе разом і раптом настають непрості моменти. Кожен там знайде для себе цікаві моменти. Скажемо одне: у виставі застосовані незвичайні прийоми, і такого ми ще не практикували. У виставі всього двоє акторів: Віталій Рибак (Він) та заслужена артистка України Наталя Шолом (Вона). До речі, на афіші вказано, що вистава для глядачів віком 21+.

– Мюзикл «Ромео і Джульєтта» за постановкою режисера Тараса Мазура неодмінно вразить наших глядачів, — розповідає про другу прем’єру режисер, народна артистка України Таїсія Славінська. — Це грандіозна вистава, в котрій задіяна майже вся трупа. В головних ролях — молоді актори, випускники коледжу культури і мистецтв ім. Леонтовича Марія Левченко (крім театру, вона ще й активно знімається у серіалі «Речдок») та Володимир Білозор. До слова, щороку наш театр поповнюють молоді актори. У нас 21 актор з училища ім. Леонтовича. Всі вони дуже талановиті, їх запрошують на зйомки у різні серіали, але вони не розмінюються на заробітчанство і не зраджують вінницькому театру, котрий їх навчив усьому. А щодо «Ромео і Джульєтти», то це буде не побутова і зовсім незвичайна вистава. Цікаво, що у виставі задіяли одразу двох хореографів – Діана Калакай ставила танцювальні номери для родини Капулетті, а Гліб Зельгін — для Монтеккі.

А ще, крім цього, у вересні-жовтні ми плануємо обмінятися виставами з Житомирським та Хмельницьким театрами, і візьмемо участь у фестивалі «Золоті оплески» у Чернівцях.

Цінову політику у театрі, з огляду на непросту ситуацію, не нагнітали. Дитячі квитки коштуватимуть від 80 до 100 гривень. Для дорослих — від 100 до 200 гривень. Квитки на прем’єрні вистави коштуватимуть до 300 гривень. Актори дуже сподіваються, що 88 сезон не буде таким важким, як два попередні, карантинні, сезони, де колектив страждав від усіляких обмежень, і навіть на проведення репетицій. І з вірою, сподіваннями та дотриманням карантинних правил чекають на шанувальників Вінницького театру.