17 вересня 2021 р. в с. Городківка Городківської сільської територіальної громади Тульчинського району Вінницької області відбудеться обласне свято духової музики «Сурми Поділля».

Свято започатковане у 2009 році з метою відродження та розвитку духового мистецтва на Вінниччині,  популяризації кращих зразків сучасної  вітчизняної та зарубіжної музики і присвячується  вшануванню  пам’яті  заслуженого працівника культури, відомого музиканта і диригента Івана  Мазуркевича.

Іван Вікторович Мазуркевич відомий на Вінниччині диригент, музикант, який у 1939 році створив у селі Городківка духовий оркестр, який  впродовж багатьох років був найкращим  не тільки на Вінниччині, а й далеко за її межами. Традиційно проводилось раз у два роки. Під орудою Івана Вікторовича Мазуркевича оркестр здобув чимало  перемог  на всесоюзних, республіканських та обласних фестивалях і конкурсах. Неодноразово був нагороджений почесними грамотами, дипломами і подяками високих рівнів.

Свято традиційно проводиться  раз у два роки. До участі  у ньому запрошуються як професійні  так і аматорські духові оркестри.

Цього року в обласному святі духової музики «Сурми Поділля» беруть участь 18 духових оркестрів з Городківської, Крижопільської, Бершадської, Жмеринської, Чечельницької, Ямпільської територіальних та Вінницької міської громад, а також Тульчинського фахового коледжу культури.

Програма свята:

Заїзд колективів з 10-00 до 11-00 (с.Городківка. Центр, площа автобусної стоянки)

12-00 – марш-хода за участю духових оркестрів та представлення (площа перед Будинком культури)

12-30 –   урочисте відкриття  свята та  концерт (сцена перед Будинком культури)

16-00 – нагородження 16-00

– 17-00  – вільне спілкування учасників

18-00    – від’їзд колективів

Як Почесний гість до участі в урочистій марш-ході та концерті запрошений військовий духовий оркестр в/ч 3028 Національної гвардії України, з міста Калинівка, головний диригент Олександр Молошнюк.