Вони були найкращими і найсміливішими. Вони були щирими і безкомпромісними. Таким тісно в наших реаліях, таких не люблять «павуки в банці». Таких спочатку намагаються купити, потім залякують, а потім… вбивають. І роблять це нікчемні “шестірки” за кістку з барського стола. Так, як це було із Георгієм Гонгадзе.

Тих, хто відрізав йому голову, теж уже немає, а ті, що дали наказ, й далі жирують на вкрадене в народу. Журналістська спільнота вимагає від влади виконати рішення Європейського суду з прав людини. Суспільство мусить знати справжніх замовників цього звірячого вбивства. Люди повинні знати, чим насправді дихають ці владні потвори.

Рахунок колег, які добросовісно виконували свій професійний обов’язок і поплатилися за це своїм життям за часи новітньої історії України, вже йде на сотні. Їх вбивали на Майданах, підпалювали у власних домівках, розстрілювали біля під’їздів… Лише заради одного – щоб суспільство не знало правди про свою злодійську, бандитську та нікчемну владу.

Але правду не сховаєш. І завдяки громадянській позиції наших колег-журналістів про неї дізнавалися люди і виносили вирок системі. Низький уклін вам, наші герої.

Ми так, як і вони, ще не відчуваємо справжнього захисту нашого цеху з боку держави. Наша праця залишається небезпечною. Однак ми сподіваємось, що суспільство, яке прагне бути вільним і цивілізованим, розуміє, що без чесної журналістики немає демократичного майбутнього. Творімо разом нашу територію свободи.

Приєднуємось до справедливих вимог журналістів України. «33-й КАНАЛ»