Всім прекрасно відомо, що їсти після 18.00 – це вірний крок на шляху до зайвих кілограмів.

Але перспектива набрати зайвого мало кого лякає, коли ввечері, після напруженого дня ми поспішаємо за розрадою до холодильника. Що ж, тепер любителі попоїсти на ніч можуть радіти – є продукти, які сміливо можна вживати і після шостої години вечора, і при цьому не доведеться жертвувати здоров’ям і стрункістю.

Куряча грудка. Тушкована, запечена, приготована на грилі, в пароварці або мультиварці – готувати це м’ясо можна як завгодно. А ось смажити його на олії не рекомендується. До речі, в білому м’ясі курки та індички міститься амінокислота триптофан, яка заспокоює і налаштовує на сон краще будь-якого трав’яного чаю.

Морська риба. На відміну від прісноводних мешканців, морські мешканці багаті мікроелементами, які необхідні для синтезу білків шкіри – колагену і еластану.

Йогурт на ніч. Живий кисломолочний продукт сприяє швидкому перетравленню ситної вечері.

Зелені овочі. Листовий салат, огірки, перець, проростки – всі ці продукти низькокалорійні, але при цьому містять корисну клітковину і водорозчинні вітаміни.

Сир – це досконалий продукт харчування, в якому об’єднані всі корисні властивості молочної продукції.

Мигдаль. Горіхи дуже калорійні і корисні, тому заморити нічного черв’ячка допоможуть стовідсотково.

Гречка. Це низькокалорійна крупа – цінне джерело маси корисних мікроелементів. Безумовно, тарілку каші на ніч з’їдати не потрібно. А ось кілька ложок відвареної гречки з овочами – те, що треба!

Запечене яблуко. Якщо захотілося перед сном чогось солоденького, то замість тортів і цукерок спробуйте з’їсти запечене яблуко.