Сонячна енергетика для міських лікарень, ноутбуки для вчителів та авто для офіцерів громади. Ці та інші проєкти підтримали депутати міської ради. Розповім детальніше про рішення сесії.

1.Нова програма будівництва сонячних електростанцій для комунальних закладів

Інноваційний проєкт плануємо впроваджувати з наступного року. Долучили на 1-му етапі 5 лікарень. Передбачається, що близько 15% потреб в електроенергії заклади отримуватимуть від сонячних станцій, а решту – братимуть із зовнішньої мережі. Це не лише економія на енергоносіях, а і зменшення викидів вуглекислого газу.

2.Ноутбуки для вчителів

Скористались можливістю забезпечити наших освітян додатковою технікою за державною програмою. Виділяємо майже 850 тис. грн співфінансування з бюджету громади на закупівлю 141 ноутбука. Розраховуємо отримати їх для 13 шкіл, у тому числі 6 з них – у приєднаних сільських громадах.

3.Нове відділення з водних видів спорту на Вишеньці

Плануємо створити філію МДЮСШ №2 у мікрорайоні Вишенька. Готуємо проєктно-кошторисну документацію на ремонт приміщення на вул. Андрія Первозванного, де розмістять відділення. Виділили з бюджету першу частину фінансування – 250 тис. грн.

4.Спеціалізований автомобіль для поліцейських офіцерів громади Вінницькохутірського старостинського округу

Першу поліцейську станцію на території нашої громади ми відкрили спільно з Нацполіцією у серпні. Облаштували приміщення офісу, тепер допомагаємо з транспортом. Вінничани повинні отримувати якісний поліцейський сервіс.

5.Аналізатор ртуті для реагування у разі надзвичайних випадків

Спрямували 600 тис. грн субвенції з міського бюджету на придбання ртутного аналізатора – приладу, за допомогою якого проводять заміри повітря на вміст парів речовини. Важливо, щоб спеціалізована державна установа мала відповідне забезпечення на випадок екстрених ситуацій.

Фото Сергій Хіміч