– 27 вересня уся планета – і Вінниця зокрема – відзначала День туризму, започаткований Всесвітньою туристичною організацією ООН у 1979 році.

Саме для підтримки цієї галузі за останні 5 років було здійснено ряд системних змін та затверджено Стратегію розвитку туризму міста Вінниці до 2030 року., – повідомив у своєму Фейсбуку заступник мера Вінниці Андрій Очеретний. – Ми перші, хто крім операційного плану на 3-5 років маємо довгостроковий документ, який консолідує зусилля органів місцевого самоврядування, бізнесу і громади зробити Вінницю центром відпочинкового та ділового туризму Подільського регіону.

Сьогодні особливо приємно було вітати від імені міського голови Сергія Моргунова фахівців, які віддано працюють над формуванням туристичного обличчя Міста ідей. Рішенням виконавчого комітету почесну грамоту і грошову премію у 2021 році отримали:

  1. Абрамчук Олександр - директор продюс. центру «Ніл Адмірарі Проект», засновник кав’ярні-музею «Панъ Заваркінъ та синъ»
  2. Вдовиченко Олександр - керівник ГО «Вінницький музей моделей транспорту, ретротехніки, колекцій та мініатюр»
  3. Грищук Ірина Іванівна - гід, керівник ПП «ВІАТУР»
  4. Коваленко Любов - в.о. ген. директора Національного музею-садиби М.І.Пирогова
  5. Кривешко Інна - голова ГО Вінницька асоціація гостинності «Хліб-Сіль»
  6. Матюхов Олег - екскурсовод Музею вінницького трамвая КП «Вінницька транспортна компанія»
  7. Морозов Костянтин - священник парафії Пресвятої Діви Марії Ангельської Кам'янець-Подільської дієцезії Римсько-Католицької Церкви у м. Вінниці
  8. Роздорожнюк Оксана - голова Правління ГО «Подільська асоціація гідів та екскурсоводів»
  9. Ткачик Євгеній- директор відокремленого підрозділу «Подільський зоопарк ВОКСЛП «Віноблагроліс»
  10. Яцковський Олександр - директор ТОВ «Таун Пас», засновник проєкту BusPass

В рамках засідання Комітету з управління впровадженням Туристичної стратегії вперше було заслухано та обговорено проміжний звіт по реалізації Стратегії, затвердженої депутатами в 2020 р. Розвиток такої складної сфери, як туризм, залежить від дуже багатьох факторів і пошуку спільного бачення між учасниками процесу. До комітету входять представники багатьох департаментів, які включають у свої плани заходи з реалізації туристичної стратегії, а також представники бізнесу, закладів та громадських організацій. Спільно ми реалізуємо ряд стратегічни поєктів в м. Вінниці.