– Оце «безголів’я» ні до чого доброго не приведе. Село без старости – як будинок без господаря. Нема до кого звернутися. З усіма питаннями їздимо в район.

У Сокільці всі давно визначилися, люди хочуть бачити своїм старосту Віталія Мастегу, але ця кандидатура, напевно, не до душі голові територіальної громади. Бо чому він досі його не призначає, можемо тільки здогадуватися, — каже пані Валентина із Сокільця.


Кандидат на посаду старости Віталій Мастега каже, що його двічі обирали на зборах, тому він впевнений, що конкурента у нього немає і не може бути.

– Двічі у Сокільці були збори, і двічі за мене 100% присутні проголосували. Влітку навіть була виїзна сесія, на якій 17 депутатів Немирівської міської ради мене також підтримали. Але на сесію мою кандидатуру голова Немирівської тер­громади чомусь не виносить. Питання зі старостами досі залишається не лише по Сокільцю, а ще по 17 громадах, — висловив свою позицію Віталій Миколайович.

У Немирівській міській раді повідомляють, що у населених пунктах, де ще не призначені старости, мають відбутися вибори.

– Я не проти Віталія Мастеги. Згідно з новим законодавством, старосту обирає не менше як 20% виборців села. Проведемо вибори, якщо за Мастегу відповідна кількість проголосує, то я винесу його кандидатуру на розгляд сесії. А щодо «виїзної сесії» в Сокільці, то такої не було. Деякі депутати просто вирішили провести там збори чи зустріч із виборцями, це їхнє право. Розпорядження про сесію не було, не потрібно вводити людей в оману, — прокоментував голова Немирівської ТГ Віктор Качур.

Коли верстався номер газети, стало відомо, що у Віталія Мастеги таки є опозиція і вона готова висунути на вибори свого кандидата.

– Це молода комунікабельна людина, яка вміє знаходити спільну мову з людьми, має досвід у роботі житлово-комунального господарства. Вважаємо, що саме за такими майбутнє і розвиток Сокільця. А Віталій Мастега — кандидат від депутатів-фермерів, які зацікавлені в його призначенні, щоб далі продовжувати дерибан землі у селі, — вважають місцеві активісти, які поки що не розголошують ім’я свого кандидата, побоючись тиску на нього та на себе.

Газета й надалі буде слідкувати за розвитком подій у Сокільці та інших громадах, де досі немає старости.

Людмила ПОЛІЩУК