На фестивалі в Умані гурт Draft отримав гран-прі від Олега Скрипки та Ніни Матвієнко.

Наприкінці вересня на фестивалі «Гонта Фест» в Умані зібрались зірки української естради та майбутні улюбленці публіки. 12 відібраних гуртів з усієї країни змагались за головний приз — 50 тис. грн. Головна умова для учасників – лише українські пісні. Переможця обирало зіркове журі — голос України Ніна Матвієнко та засновник українського рок-н-ролу Олег Скрипка.

Враженнями від виступу поділилися музиканти.


- Поки чекали свого виходу на сцену, мали можливість оцінити інших конкурсантів. Всі гурти грали легшу музику, аніж ми... І це нас трохи насторожило... Були навіть поп-виконавці та діджеї. Відчували себе трохи неформатом. Але уже після першої нашої пісні зрозуміли, що публіка з нами на одній хвилі. Після закінчення виступу зірвався шквал криків та оплесків. Навіть ведучий Юрій Горбунов не поскупився на компліменти у наш бік.

- То ви ще на сцені зрозуміли, що гран-прі поїде в Козятин?

- Перемога для нас стала справжньою несподіванкою! На емоціях ми вирішили відіграти ще п'ять пісень «на біс»! Вийшов повноцінний концерт гурту «Draft». Впевнені, Умань ще довго пам'ятатиме наш виступ! — розповів вокаліст гурту Сергій Гайдучок.

Козятинські рокери Сергій Гайдучок – вокаліст і гітарист, Максим Сит­ніцький – гітара, Богдан Ільчук – бас-гітара, Ілля Мхеідзе – ударні створили свій гурт не так давно, у 2018 році. Гурт має власний стиль – від хард-року до панку, від металу до пост-року. За цей час вони вже встигли себе зарекомендувати на декількох конкурсах — фестивалі «Від­родження» у Чернігові, рок-батлі у Ки­єві. Зараз козятинські рокери готують свій сольний альбом «Сонце». В мережі їхні треки «Уві сні», «Монолог», «Но­жі» уже мають тисячі прослуховувань. У Козятині пишаються успіхами своїх земляків-рокерів і бажають їм вдачі!

Людмила Поліщук