14 жовтня наша держава відзначає День захисників і захисниць України. З цієї нагоди в переддень свята у Будинку офіцерів відбулися урочистості. Військові приймали вітання від керівників міста та області. Їм вручили грамоти та грошові премії.

З Днем захисників та захисниць України, Днем Українського козацтва та святом Покрови Пресвятої Богородиці військовослужбовців Вінниччини привітали секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський, голова обласної державної адміністрації Сергій Борзов та голова обласної Ради В’ячеслав Соколовий.


Секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський подякував захисникам за мужність та героїзм і побажав їм та їхнім родинам миру й добробуту.

«Для мене велика честь сьогодні вітати вас зі святом Дня захисників і захисниць України. Я хочу передати вітання від імені міського голови Сергія Моргунова, від Вінницької міської ради та всієї нашої територіальної громади. Дякую за ваш героїзм, мужність, відданість. 14 жовтня – це день пам'яті і гордості. Це день, який об'єднує в собі такі поняття як честь, вірність присязі, любов до рідної землі. Сьогодні ви представляєте одну з найпотужніших армій у світі. Завдяки вам Україна зберегла свою незалежність. Ви захистили мирне населення. На жаль, чимало героїв віддали за це своє життя, але їхній подвиг навічно у нашій пам'яті, в наших серцях. Завдяки вашому професіоналізму і бойовому духу ми впевнені, що наша земля буде захищеною, що Україна збереже свої кордони. І сьогодні багато хто з вас боронить кордони нашої країни. Бажаю вам і вашим родинам міцного здоров'я, добробуту та успіхів», - зазначив Павло Яблонський.

«Ви справжні, ви мужні, і завдяки вам ми живемо, ростимо дітей, розвиваємося. В цей день хочу привітати і наших волонтерів. Це мирні воїни, які, ризикуючи власним життям, допомагають бійцям української армії. Бажаю вам та вашим сім'ям міцного здоров'я. А всій нашій державі - мирного неба», – каже голова обласної державної адміністрації Сергій Борзов.

«Сьогодення вимагає від нас нових героїчних вчинків,  оскільки на Сході нашої країни продовжується війна. І зараз її боронять найкращі сини і доньки держави. Активну участь беруть в цьому і волонтери. Я бажаю нашій країні незалежності і миру. А тим, хто її боронить - здоров'я, наснаги і довгих років щасливого життя. Щира шана і подяка нашим захисникам», - зауважив голова обласної Ради В'ячеслав Соколовий.

Керівники міста та області нагородили почесними грамотами та грошовими преміями учасників бойових дій, військовослужбовців, правоохоронців, ветеранів та волонтерів.

Завершилися урочистості святковим концертом творчих колективів Вінниччини «Сила нескорених».