Вони стали переможцями XI Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської і студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Цього разу у конкурсі 39 переможців з усієї України. Протягом року щомісяця з державного бюджету Міністерство освіти та науки виплачуватиме стипендію.


Ганні Мельник – студентці Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського;

Олександру Павлову – учню 6 класу Юрковецької середньої загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів Могилів-Подільського району;

Вікторії  Сук – студентці Вінницького національного аграрного університету;

Богдані Шпортюк – учениці 5 класу Вербського закладу загальної середньої освіти Чечельницької селищної ради Гайсинського району.

Варто додати, що з січня 2022 року розмір стипендії Президента України переможцям Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка складатиме:

для студентів закладів фахової передвищої освіти, які здобувають освітньо-кваліфікаційний рівень «молодший спеціаліст», освітньо-професійний ступінь «фаховий молодший бакалавр» або освітній ступінь «бакалавр» - 2870 гривень на місяць;


для студентів закладів вищої освіти, наукових установ, які здобувають освітньо-професійний або освітній ступінь «молодший бакалавр», освітні ступені «бакалавр», «спеціаліст» або «магістр» - 3800 гривень на місяць.

Але це ще не всі заоохочення у галузі освіти і науки. Нещодавно уряд призначив довічні стипендії науково-педагогічним працівникам за особистий вагомий внесок у розвиток вищої освіти. Серед них і професор Георгій Ратушняк — заслужений працівник освіти України, відмінник освіти України, академік Академії будівництва України. Донедавна Георгій Ратушняк був деканом будівельного факультету ВНТУ. Має нагрудний знак Міністерства освіти і науки України «За наукові та освітні досягнення». Згідно з розпорядженням Кабміну, стипендія виплачуватиметься що­місячно. Розмір її дорівнює трьом прожитковим мінімумам для працездатних осіб. Нині це 7 тисяч 137 гривень.

Ілона ВАЛЬТЕР