За інформацією відділу комунікації поліції Вінницької області, жахлива подія сталася 14 жовтня близько 18.40 години у Залізничному. Дівчина разом із своєю подругою перебігали залізничні колії неподалік павійльйону у той час, коли по верхній і нижній колії рухалися два потяги в одному напрямку, але з різною швидкістю. Перебігти перед одним вони встигли обидві, він рухався повільно. А перед другим, у якого швидкість виявилася набагато більшою, встигла лише подруга. Іншу потяг зачепив. Травми виявилися несумісними із життям.

Слідством призначено проведення ряду експертиз, за висновком яких будуть встановлені обставини події.

Досудове розслідування за цим фактом здійснюється за ч. 3 ст. 276 КК України (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 10 років.

Місцеві вважають, що трагедії не було б, якби “Укрзалізниця” подбала про запобіжні заходи у населеному пункті:

-Дуже жалко дитя. Нехай спочиває з Богом. Дехто пише, що діти переходили в невстановленому місці,а де і хто бачив на Залізничному встановлене для пішоходів місце ?Неохороняємий переїзд не є безпечним місцем для пішоході? Вздовж  усьогоб поселення – 2км, іде головна колія і до десятка другорядних колій і ніде немає ні загорожі, ні тунеля, ні моста. Діти ідуть в школу та з школи кудою хочуть, тому що батьки на роботі. Кримінал потрібно шити не батькам, а “Укрзалізниці”. Батькам потрібно поспівчувати в такому великому горі і допомогти перенести це горе, а не тішитись і “шити” кримінал, -впевнений Сергій Підручний.

-Дуже велике горе для рідних, все Залізничне співчуває родині. Люди, бережіть своїх діток. Вічна пам’ять тобі Настуся –  така гарна дитина була, серце розривається від такого горя… Ніколи не дозволяєте своїм дітям перебігати через колії, краще перечекати, а ніж мати горе в сім’ ї, вічна пам’ять тобі, дитино, – сумує Анна Карягина.

Детальніше про НП – у наступному номері газети.

Каріна Маєвська