– Вже завтра, 20-го жовтня, у більшості областей України вулиці наповняться щасливими людьми, які грітимуться при температурі повітря +12+16 градусів.

На Заході України навіть до +18 градусів!

Холод ще затримається на Сході, на Сумщині та Полтавщині, вдень +7+11 градусів. Надалі, 21-22 жовтня тепла погода охопить практично всю нашу територію. а в західних областях навіть ймовірно місцями +19+22 градуси!? – повідомила синоптик Наталка Діденко у Facebook. – На Вінниччині також + 17-20 градусів…


Синоптична ситуація зараз виглядає так, що з північного заходу давить потужний циклон, а на півдні Європи розлігся упертий антициклон. Карта.

Їхнє протистояння зумовить сильний, навіть місцями до штормових поривів, вітер.

Завтра - в західних та північних областях України, а надалі практично в нас повсюди.

Тому будьте дуже уважними поблизу старих гіллястих дерев, білбордів та між високими будинками, де вітер закручується особливо потужно.

Через сильніший вплив антициклону суттєві опади в Україні малоймовірні, хіба може у середу атмосферний зальотний фронт черкнути трохи дощу подекуди в західних областях.

І - традиційна ложка українського дьогтю: 23-24 жовтня в Україну почне заходити холоднюще повітря арктичного походження.

Але я про це подумаю 23-24 жовтня))