Львівським апеляційним судом залишено без змін вирок Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області стосовно організатора та двох співвиконавців, які розробили злочинну схему купівлі та реалізації на території України зброї, наркотичних засобів та психотропних речовин (ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 307, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 263 КК України). Організатора злочину засуджено до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна, двох виконавців – відповідно до 11 років 11 місяців та 11 років 10 місяців з конфіскацією майна.


Прокурори довели, що члени групи, які були затримані під час спецоперації в Ужгороді у травні 2017 року, налагодили канал постачання та збуту зброї і наркотичних речовин оптовими партіями. Покупців товару шукали через особисті зв’язки, у тому числі в кримінальних колах.

У ході слідства правоохоронці провели на території Вінницької та Закарпатської областей оперативні закупки близько 0,5 кг кокаїну, 100 г метамфетаміну, 3 автоматичних пістолетів «Grand Power» з глушниками до них, пістолетів «VZOR 70» та «VZOR 50», 4 пістолетів-кулеметів моделі «Scorpion» та понад 600 боєприпасів до зброї.

Досудове розслідування проводилося слідчим підрозділом Управління СБУ у Вінницькій області.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури