Минулого тижня у Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді МОН України пройшов всеукраїнський зліт учнівських лісництв. До столиці з’їхалися переможці – представники кращих учнівських лісництв майже з усіх областей України. Серед 22-х команд – учасники з Вінниччини, учнівське лісництво «Паросток» Гайсинської ЗОШ №4, підопічні ДП «Гайсинський лісгосп».


Наші юні лісівники підготувалися на високому професійному рівні і готові уже не вперше представляти область на всеукраїнському рівні. Їхні надійні куратори та дороговкази на шляху знань про ліс, природу, практичних навиків у лісовому господарстві – це педагог-наставник Галина Мигидюк, директор школи Григорій Боровий, директор лісгоспу Микола Лащенко, лісничий Гайсинського лісництва Петро Латюк та інженер лісових культур Оксана Юрченко.

До складу команди учнівської молоді увійшли переможці обласного етапу всеукраїнського зльоту учнівських лісництв Перкун Юлія (10-Б клас), Колосовська Дар’я (9-Б клас), Козаченко Ольга (9-Б клас).

Юлія Перкун була нагороджена дипломом Міністерства освіти і науки України за зайняте ІІІ місце у захисті науково – дослідницьких робіт у секції «Лісовідновлення та лісорозведення».

Учасники учнівського лісництва «Паросток» отримали грамоту за перемогу у всеукраїнській виставці досягнень юних натуралістів «Виставковий павільйон НЕНЦ» у номінації «Хліб – символ достатку», диплом Міністерства освіти і науки України за активну участь у фінальному етапі Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв закладів загальної середньої та позашкільної освіти.

Пишаємось черговими здобутками наших юних лісівників, дякуємо учнівському лісництву «Паросток» за баготорічну щиру дружбу з лісівниками, а педагогам – за великий внесок у виховання підростаючого покоління, креативні і деї та любов до нашої спільної справи!

Пресслужба Вінницького ОУЛМГ