27 жовтня Вінницький апеляційний суд скасував ухвалу суду першої інстанції про застосування як запобіжного заходу понад 600 тисяч гривень застави до колишнього директора одного з м’ясокомбінатів Вінниччини А.  13 жовтня цього року слідчий суддя міського суду Вінниці Юрій Вишар призначив підозрюваному заставу у 606 645 гривень.

Водночас апеляційний суд ухвалив нову, зменшивши розмір застави більш, як в тричі, до 190 тисяч 320 гривень.

Таким чином ВАС частково задовольнив клопотання слідчого та апеляційну скаргу, в якій адвокат підозрюваного просив скасувати рішення міського суду й новою ухвалою застосувати до А. запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Слідство встановило, що 2020 року підозрюваний заподіяв шкоду м’ясокомбінату на суму 606 тисяч 496 гривень. До цього призвело те, що по актах він прийняв ремонт та обслуговування автотранспорту, ремонт вакуумних машин, холодильного обладнання та морозильної камери, однак роботи за ними залишилися невиконаними. Водночас кошти підприємство перерахувало Проєктно-конструкторському інституту інноваційних технологій, а запчастинами від останнього А. розпорядився на власний розсуд.

Чоловіка підозрюють у тому, що він як службова особа у великих розмірах розтратив чуже майно шляхом зловживання своїм службовим становищем, а також склав, видав завідомо неправдиві офіційні документи, вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості., – повідомляє пресслужба Вінницького апеляційного суду.