У військовій частині 3008 Національної гвардії України створили новий підрозділ для здійснення охорони казенного науково-виробничого об’єднання «Форт», що перебуває у структурі МВС України і виготовляє зброю та боєприпаси.

– Сьогодні перед нами стоїть надзвичайно важливе завдання – прийняття під охорону Казенного наукового-виробничого об’єднання «Форт» МВС України. Вперше за роки незалежної України ми беремо новий режимний об’єкт під охорону. Тут виробляється зброя, налагоджена лінія виготовлення боєприпасів, і тому дуже важливо, щоб завод був під пильною охороною. Тепер підприємство буде охоронятись Національною гвардією України. Для нас це надзвичайно велика відповідальність, – заявив начальник Західного територіального управління Національної гвардії України генерал-лейтенант Олександр Набок у Вінниці.

Відтепер завод «Форт», розташований у Вінниці, поповнив список особливо важливих державних об’єктів, які охороняє Нацгвардія.
Для довідки: Казенне науково-виробниче об’єднання «Форт» МВС України – сучасне підприємство Військово-промислового комплексу України, що займається розробкою і виробництвом стрілецької зброї, боєприпасів і спецзасобів. Основна мета діяльності підприємства – задоволення потреб національних Збройних сил, зниження їх залежності від закордонних виробників, а також вихід на міжнародний ринок озброєнь  як повноцінний учасник. Сьогодні на його виробничих потужностях налагоджено ліцензійний випуск кількох видів стрілецької зброї, вживаються активні заходи зі створення інфраструктури для розробки і виробництва боєприпасів у промислових масштабах.
КНВО «Форт» МВС України оснащено сучасним високотехнологічним обладнанням. Наявність власного конструкторського бюро забезпечує можливість проведення науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт з упровадження новітніх технологій. Для здійснення повного циклу випробувань продукції створено відділ випробувань, який дозволяє оцінювати балістичні характеристики озброєння та його стійкість до зовнішнього впливу.
Людмила Поліщук