Офіційно це трапиться о 4 годині, бо багато людей протягом ночі сідають в літаки чи поїзди. І для них важливо знати реальний час. Якщо ви залишаєтесь вдома, то просто переведіть стрілку годинника на годину назад перед тим, як лягати спати.

Перехід на сезонний час вже давно критикують і лікарі, і громадяни країни. А економісти стверджують, що ніякого позитивного ефекту в масштабах країни це не дає. Просто маємо ще один соціальний подразник.

Верховна Рада України вже кілька разів обіцяла своїм виборцям, що перестане гратися географічним та сезонним часом. Але щоразу, коли доходить черга до вирішення проблеми, нардепи не назбирують потрібної кількості голосів.

Нагадаємо, що зараз Україна йде на годину вперед свого справжнього географічного часу. Тобто, вночі 31 жовтня ми повернемося в наш природний час. До речі, новообраний голова ВР пообіцяв, що це буде останній штучний перехід з одного часу в інший. Втім, нас вже стільки дурили із цими часовими переходами, що повірити в його слова важко. Але поживемо – побачимо.

Поки що в ніч з суботи на неділю переводимо наші годинники на одну годину назад.

Василь Пишний