Чому була заряджена зброя на зйомках, якою застрелив американський актор Алек Болдуїн зірку кінематографу з України Галину Гатчіс та поранив режисера філь­му?

Це сталось на знімальному майданчику стрічки «Rust» в Альбукерку. Загибла, 42-річна журналістка та кінооператорка Галина Гатчінс, була українкою. Подібним чином загинув син Брюса Лі. Невже в Голлівуді діє угруповання, яке підставляє конкурентів?

Причиною тра­гедії став по­стріл із реквізитної зброї. Розпочате роз­слідування.

«Міс Гатчінс була гелікоптером доправлена до лікарні Університету Нью-Мексико, де лікарі констатували її смерть», — повідомив шериф.

Поранений, режисер Джоель Сауза, перебуває в лікарні.

Зазначається, що Болдуїн добровільно погодився поспілкуватися зі слідчими. Жодних звинувачень наразі не висунуто, зйомки призупинили. ЗМІ оприлюднили фото та відео з місця події.

Галина вивчала міжнародну журналістику в Київському національному університеті. В 2015-му році вона закін­чи­ла American Film Institute та встигла попрацювати над такими картинами як «Blindfire», «Archenemy» та «Darlin’». Жур­нал American Cinematographer у 2019-му проголосив Гатчінс новою зіркою американської кіноіндустрії.

Колеги та друзі загиблої лишають у мережі гіркi триб’юти, відзначаючи її блискучий талант.

Останній допис Гатчінс у Instagram був про зйомки. «Одна з додаткових плюшок знiмання вестерну — те, що в вихідний день можна покататися верхи:)», — поділилася вона.

Трагедія нагадала про смерть Брендона Лі, сина Брюса Лі, в 1993-му. 28-річний актор так само загинув від пострілу: замість холостого набою пістолет виявився зарядженим справжнім.

Чоловік операторки-українки 42-річної Галини Гатчинс, яку під час знімання фільму «Іржа» в американському штаті Нью-Мексико випадково застрелив голлівудський актор Алек Болдуін, уперше прокоментував ситуацію.

Метью Гатчинс опублікував у Twitter допис, де звернувся до представників ЗМІ та прихильників. Вдівець попросив поважати приватне життя його родини та подякував за добрі слова про покійну дружину.

«Галина надихала всіх нас своєю пристрастю та баченням. Її спадщина занадто значима, щоб висловити словами. Ця втрата величезна, і ми просимо ЗМІ поважати приватне життя моєї сім’ї, поки ми намагаємося впоратися з нашим горем. Ми дякуємо всім за те, що поділилися зображеннями та історіями з життя Галини», – написав він.