Друзі, 29 жовтня, народний артист України(2016), актор і музикант, телеведучий- наш славетний земляк Олексій Горбунов відзначає свій ювілей.

За плечима корінного киянина сотні ролей у театрі та кіно, найвідоміші з яких належать до російського кінематографа, зазначають Патріоти України. Однак у розпал Революції Гідності Горбунов повернувся до Києва, бо ніколи ментально не відривався від рідної землі, і завжди поділяв біль і надії рідного народу.

Повага.
3 грудня 2014 року під час російсько-української війни актор Олексій Горбунов відмовився від участі в усіх російських фільмах. Кинути все і повернутися на батьківщину, коли їй потрібна допомога. На Майдані, в кіно, на сцені.

Актор театру і кіно Олексій Горбунов – людина з громадянською позицією. Учасник Майдану 2014 року, куди актор терміново приїхав зі столиці Росії. Маючи успіх і пропозиції роботи в кіно і театрі в Москві, де він прожив і пропрацював 12 років, з початком війни в Україні Олексій повернувся додому. До України. Як він заявив, і не розглядатиме можливості роботи в Росії до закінчення війни.

Олексій Сергійович Горбунов народився 29 жовтня 1961 року в Києві, столиці України. Закінчив Київський театральний інститут імені Карпенка-Карого. Перші великі проекти в кінокар’єрі Олексія з’явилися в період із 1998 по 2007 роки. Протягом 2008-2010 років фільмографію Горбунова поповнили такі картини, як “Стиляги”, “Залюднений острів” (обидві 2008), “Будинок Сонця”, “Залюднений острів: Сутичка” (обидві 2009), “Край”, “Дітям до 16…” (обидві 2010).

У проміжку часу між 2011 і 2014 роками актор узяв участь у створенні стрічок “Піраммміла” (2011), “Шпигун”, “Мами” (обидві 2012), “Сарана” (2013), “Зальотники” (2014).
У 2016 році Олексій Горбунов отримав звання “Народний артист України”.

Повернувшись на батьківщину, Олексій знявся у серіалі «Одинак», де грає слідчого. У картині “Правила боксу”, де актор знявся в ролі тренера, а також у фільмі «Гвардія» про антитерористичну операцію на сході України. За це в російських ЗМІ його назвали «зрадником» та «спільником фашистів».

«Я живу в Україні, звичайно, дуже важко, але іноді відомим артистам потрібно «обнулятися», і з молодими артистами починати без копійки, і робити щось справжнє та сучасне», – розповідає Горбунов.

«Обнулення» – це не просто назва однієї з серій фільму про Олексія з циклу документальних фільмів «Легко бути патріотом». Зараз це спосіб життя актора.

«З російським театром і кіно зв’язок лише в тому, що у мене там залишився агент. У Пітері. І він час від часу пропонує сценарії, кличе зніматися в Москву. Тільки що теж була пропозиція. Але я сказав – поки війна йде, я це якось погано собі уявляю. Всі зйомки у мене поки в Україні. І вся робота у мене в Україні, поки не закінчиться ця війна», – заявляє актор.

На думку Олексія Горбунова, сьогодні чесно займатися мистецтвом – благородна справа, і сьогодні бути справжнім артистом означає бути людиною з твердою громадянською позицією.

Вітаємо Олексія, з днем народження та бажаємо довгих років життя, сил та енергії для нових творчих звершень!
Олег Вишняков