Новий сезон шоу «Україна має талант» вже потроху відкриває нових героїв світові. Новими зірками українського телебачення став відомий вінницький дует Марії та Івана.

Це єдина в Україні танцювальна пара діток із синдромом Дауна, які професійно займаються бально-спортивною хореографією. Наприкінці літа вони вдало представили Україну на міжнародних Special Olimpics World Championship 2021 в Австрії. А 15-річна Марія виборола для України “бронзу”. Вона виступила з сольним номером в номінації «Вуличні танці».

– Як багато талановитих дітей виходило до нас на сцену! Маша і Ваня, юні танцюристи-бальники – особливі діти. І в сус­пільстві все ще існує купа міфів щодо таких дітей. Але можу з упевненістю сказати, що вони дуже здібні, з великим потенціалом, і діагнози тут ні до чого. Їхні очі горіли на сцені. У той момент у мене з’явилося величезне бажання познайомитися з ними ближче. Тому разом ми станцювали з ними один базовий танцювальний рух. Уявляю, яка величезна робота була зроблена батьками й тренерами цих дітей, щоб прийти до такого результату. Щоб вони виступили на сцені масштабного талант-шоу. Маша і Ваня однозначно кайфували від свого танцю та виступу. Я був радий познайомитися з такими чудовими танцівниками! – поділився суддя Євген Кот.

– Ці діти за час навчання опанували 4 бально-спортивних танці: ча-ча-ча, джайв, вальс та самбу. Останню зараз готують на міжнародні змагання. Критерії різні. У цьому танці багато різних елементів. Їм важко запам’ятати. Номер репетируємо уже місяць, – каже їхня тренерка Аліна Сойфер. — Я вірю у перемогу своїх вихованців, адже вони дуже наполегливі і хочуть перемогти.

У цьогорічному шоу «Україна має талант» серед зіркового журі, окрім Притули та Кота, участь бере Ксенія Мішина. А також загадковий «Джокер». Хто ним стане — поки що таємниця. Чекаємо на сенсацію разом.

Марина Романова