– Сьогодні для мене хвилююча подія, тому що ми передаємо на фронт нашу допомогу. Я обіцяв, що половину своїй премії, яку отримав як Почесний громадянин Вінниці, віддам дітям, а другу половину – нашим захисникам. І я дотримався свого слова. Ця посилка на передову буде не лише від мене та “Барвінка”, а від усіх вінничан, – заявив керівник центру “Барвінок” Петро Бойко.

Він зазначив, що колектив “Барвінка” з 2014 року допомагає українській армії:

– Кожен раз як їздили закордон на гастролі у Польщу, Францію привозили допомогу для фронту. УЗД-апарат, який був подарований поляками для “Барвінка, передали у військово-польовий шпиталь у Североденецьку. Пересилали армійцям взуття, ковдри, продукти. Наші діти посилали листи з подяками для захисників. Найперший благодійний концерт у Вінниці для наших воїнів дав саме наш “Барвінок”. З тих пір ми співпрацюємо з волонтерською організацією “Мольфар”. І цього разу з їх допомогою знайшли спеціалістів, які виготовили унікальний пристрій, який допомагатиме військовим бути непоміченими для ворога, але бачити усе навколо їхньої дислокації. А на унікальному пристрої — унікальне гравіювання: “Вуйкові від Петра Бойка, щоб ворога били бойко!”.

Не лише оптичний пристрій, а ще цукерки, тушонки, кава та багато інших смаколиків від “Барвінку” поїхали на фронт.

– Спакували передачу, як для своїх рідних. Тут і каша з тушонкою, які ми даємо дітям, коли вони їдуть на гастролі закордоном. А ще справжні стратегічні льодяники, їх треба смоктати вночі, щоб не заснути на позиціях. Особливий презент — прикрашений петриківським розписав танковий снаряд. Він поїде до нового міністра оборони, – розповіли у “Барвінку”.

Звичайно, не обійшлося і без музичного подарунки. Юні козаки зіграли марш на нових барабанах, які теж були придбані з грошової премії почесного громадянина Петра Бойка.

Людмила ПОЛІЩУК,
фото та відео Олексія Бойка