«Кінь у протигазі» – це унікальний історичний паб, присвячений буремним подіям на зорі ХХ століття. Інтер’єр пабу вдало передає атмосферу часів УНР, а страви з локальних продуктів підкреслюють смак тієї епохи. Це єдина тематична ресторація, що вже потрапила до ТОП-10 місць, які варто відвідати туристові у Вінниці.

До чого тут кінь? Коні завжди були надійними помічниками українським воїнам. Під час Великої війни, коли армії вперше застосували хімічну зброю, кінь, як і вояк, потребував захисту, тож для нього винайшли спеціальний пристрій. Так, кінь у протигазі, став символом турботи про друга.

Заклад має два зали, які оформлені у тематичному стилі:

Офіцерська зала. Інтер’єр нагадує фешенебельні заклади початку ХХ-го століття. Тут, гостей пригощають смачними європейськими стравами у вишуканому посуді. Стіни прикрашені старовинними плакатами, світлинами та картиною, на якій зображена зустріч Пілсудського і Петлюри у Вінниці 1920 року.

Солдатська зала. В меню є кращі українські страви, інтер’єр доповнюють високі стільці з сідлами, дерев’яні столи, шоломи часів Першої світової війни, гвинтівки та кулемет.

У пабі «Кінь у протигазі» пригощають стравами української та європейської кухні того часу, але з сучасним нетривіальним поглядом та використанням локальних сезонних продуктів. Хочете скуштувати вареники з мангалицею, котлету по-київськи, справжній український борщ або «грубих москаликів»? Тоді вам варто залишитись у Вінниці на довше, якщо не назавжди, та провести час у атмосфері буремних 20-х!

Алкогольна карта представлена напоями різної міцності: винами, лікерами та настоянками, українською та закордонною горілкою, віскі, пивом тощо. У меню пропонуються крафтові наливки, які можна спробувати у сеті, а на сувеніри придбати фірмову найсмачнішу!

Атмосфера закладу доповнюється можливістю послухати безкоштовну екскурсію та приміряти на себе форму вояка Армії УНР – фуражку-«петлюрівку» та френч. Час Визвольних змагань тут можна відчути на повну.

Гості, які прийдуть святкувати у паб будь-яку подію, обов’язково отримають подарунок від Коня! Усі, хто шукає цікавих та смачних розваг, теж знайдуть у нас щось до смаку: періодично проводяться дегустації, майстер-класи та інші тематичні активності.

Тож, якщо вам набридли стереотипні заклади, завітайте в «Кінь у протигазі» – місце, де можна не тільки смачно попоїсти, а й цікаво провести час під гаслом «Не ридать, а здобувать!»

Марина Романова