У селі Старосілля на Черкащині 20 листопада 2021 року відбулося освячення новозбудованогохраму на честь Зачаття Іоана Хрестителя. По завершенні освячення у храмі було звершено святкову Божественну літургію.

На запрошення керуючого Черкаською єпархією, митрополита Іоана, молитовно розділили радість митрополит Вінницький і Барський Симеон , архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, єпископ Кропивницький і Голованівський Марк, єпископ Одеський і Балтський Афанасій, єпископ Херсонський і Каховський Борис. Також за святковим богослужінням співслужив настоятель парафії протоієрей Василій Плешинець та духовенство Черкаської єпархії.

В кінці богослужіння митрополит Іоан, а також отець Василь висловили слова подяки фундаторам та меценатам новозбудованого храму. За вагомий особистий внесок у розбудову Помісної Української Православної Церкви, з благословення Блаженнійшого Митрополита Епіфанія, високих церковних нагород були удостоєні меценати та благодійники, які долучилися до будівництва храму.

Настоятель парафії протоієрей Василій Плешинець був удостоєний чергової священничої нагороди – права носіння митри.

Завершилася святкова подія торжественним козацьким многоліттям!

Андрій Власенко