Мама заклякла навколішки з ліхтариком, діти ховалися від диму під ліжками. Але невидимий вбивця не пощадив 4 дітей, матір та батька.

Жахлива трагедія у Мар’янівці Війтівської громади на Хмільниччині. Мама, тато і четверо дітей задихнулися чадним газом. Найрідніших людей мертвими знайшов старший син. Він тієї ночі ночував у бабусі. Це і врятувало йому життя…

Багатодітну сім’ю Юзиків у селі згадують як дуже порядну і працьовиту.

– Онук сказав, що там все чорно… Вся хата в кіптяві… І тіла моїх рідних дітей та онучаток у спальні, — плаче старенька.

Моторошна картина вразила навіть правоохоронців.

– Мама так і заклякла навколішки з ліхтариком. Поруч діти. Напевно, намагалася врятувати малят, але задихнулася… Один хлопчик заліз під ліжко, ховався від їдкого диму. Батько впав на ліжко… Видно, що люди намагалися вирватися з чадного полону, але не встигли, — шоковані побаченим поліцей­ські, які першими приїхали на виклик.

Пожежники припускають, що причиною трагедії могли стати розетка та саморобний подовжувач.

– Відкритого вогню у хаті не було, бо вікна і двері були зачинені. Спочатку задимілася розетка на кухні. Потім подовжувач, куди було увімкнено декілька електричних приладів. Утворилася велика кількість чадного диму, який і спричинив загибель сім’ї, — каже начальник пресслужби обласного управління надзвичайних ситуацій Олександр Кутовий.

Ховали батька Михайла, маму Людмилу, 11-річну Таню, 9-річного Максимка, 8-річну Лілю та 6-річну Вікусю у суботу, 10 листопада. Шість могил копали 16 копачів… На похорони цілої сім’ї Юзиків прийшли навіть лю­ди з сусідніх сіл. Несли квіти, цукерки та іграшки, якими так і не награлася дітвора… Плакало небо… Не знаходив собі місця 13-річний Ігор Юзик, який в одну ніч втратив батьків, трьох сестричок та братика…

Його доля поки що вирішується.

– Зараз він у бабусі. Можливо, хлопця до себе заберуть тітка чи дядько з Він­ниці. Є можливість після закінчення 8-го класу відправити Ігоря вчитися у кадетське училище. Будемо з ним спілкуватися. Але однозначно дитина не залишиться сам на сам зі своєю бідою, — запевнила Наталя Сергіївна.

Людмила ПОЛІЩУК