Гурт «Мокоша», Софія Аль Хадіді, Авак Бабаханян та Марина Махновецька –талановиті учні мистецької школи при Вінницькому фаховому коледжі мистецтв імені Миколи Леонтовича та студенти коледжу — вихованці класу народного вокалу викладача Юлії Васюк впевнено завоювали перші місця на «Talents of planet». Міжнародний конкурс відбувався у столиці Словаччини Братіславі.

– Звичайно, перемагати завжди приємно. Але не менш важливий процес підготовки до конкурсу, репетиції, записи, відпрацювання програми. Дякую членам журі за високу оцінку, а моїм викладачам за щоденну працю і підтримку — саме це дає можливість почувати себе впевнено, — розповідає одна з переможниць Софія Аль Хадіді.

А вже 15 листопада відбулося оголошення підсумків міжнародного багатожанрового конкурсу «Talents of planet» в рамках міжнародного фестивалю «Orea Fest». Своїх талановитих учасників представляли 9 країн, загальна кількість конкурсантів 828!

Лауреати І, ІІ, та ІІІ премії будуть запрошені до участі в конкурсі в Братіславу за умови послаблення карантинних умов навесні 2022 року. Конкурсні прослуховування членами журі, серед яких провідні музиканти Словаччини, тривали 10 днів.

Марина Махновецька

Словацькі члени журі дуже високо оцінили виконавську майстерність наших учасників — розповідає Юлія Васюк.

— У номінації «народний спів», ІІІ вікова категорія, 1 місце посіла бандуристка, співачка Софія Аль-Хадіді (клас викладача бандури М.В. Залізняк), яка виконала триптих веснянок «Ой лісу, лісу». В номінації «фольклор» ІІІ вікової категорії учень випускного класу Авак Бабаханян посів І місце з побутовою піснею, записаною в с.Орлівка Теплицького району – «Ой орав я в калиновім лузі». Студентка IІ курсу Марина Махновецька також завоювала звання лауреата І премії в номінації «народний спів» (ІV вікова категорія), виконавши пісню на музику народного артиста України С.Городинського «Пташина». В номінації «Ансамбль» фольклорний гурт «Мокоша» в мішаній віковій категорії також зайняв І місце з піснею «Ой зійдімося, роде», записаною в с. Лозове Чернівецького району.

Авак Бабаханян

Ми вкотре довели, що українське і автентичне захоплює світ, котрий дуже хоче чути наші пісні.

Тетяна ВЕРБИЦЬКА