У газеті «33-й канал» від 17 листопада 2021 р. було опубліковане звернення читачів під заголовком «40 років крав газ через врізану «ліву» другу трубу мешканець Малих Хуторів?»

Як повідомила нам пресслужба АТ «Вінницягаз», питання стосується несанкціонованого відбору газу одним зі споживачів м.Вінниці. Незаконна врізка була виявлена службами АТ «Вінницягаз» при обстеженні мереж зсередини спеціальним відео­зондом. Споживач-порушник визнав свою вину та готовий відшкодувати заподіяні збитки. В таких випадках передбачене донарахування незаконно використаних кубометрів за граничними об’ємами споживання у порядку, встановленому Кодексом газорозподільних систем. Остаточне рішення найближчим часом ухвалить спеціальна комісія. Компанія зацікавлена у викритті випадків крадіжок газу та відшкодуванні втрат, однак, діє виключно в правовому полі. Тож висловлені у статті припущення про суму відшкодування та начебто зловживання з боку посадових осіб АТ «Вінницягаз» є безпідставними.


Наголошуємо, що несанкціоновані втручання в роботу газопроводів є суспільно небезпечними, несуть загрозу для життя і здоров'я людей. У місцях несанкціонованих врізок виявляються витоки природного газу, які можуть призвести до фатальних наслідків. Тож закликаємо споживачів бути свідомими та дотримуватись вимог чинного законодавства при користуванні газом.

Пресслужба
АТ «Вінницягаз»

Від редакції. Готові вислухати інші точки зору.