В аварії біля Вороновиці загинули батьки ексдепутата облради Євгена Власюка.

Вечір п’ятниці сколихнув усю Вінниччину. Спочатку всі були шоковані з тягнучки, яка утворилася на Немирівській трасі. А потім — з побаченої автотрощі…

Ось що про цю автотрощу повідомили у поліції:

– 55-річний водій вантажного автомобіля Iveko Stralis з причепом для перевезення великогабаритного транспорту під час розвороту виїхав на зустрічну смугу руху, де сталось зіткнення з двома легковиками. У результаті аварії 60-річний водій Volkswagen Touran та його 58-річна дружина, жителі смт Теплик Гайсинського району, від отриманих травм загинули на місці події.

29-річні водій та пасажир Citroen Berlingo, жителі м. Вінниці, з політравмами госпіталізовані.

Водій вантажного автомобіля, житель Одеської області, не постраждав. Його оглянули на стан сп’яніння. Він тверезий.

Того ж вечора депутат Вінницької обласної ради 7-го скликання Євген Власюк повідомив, що у цій автотрощі загинули його батьки.

– Батьків не стало… Полетіли, як два янголи. Жили все свідоме життя разом. Разом і пішли… Господь все контролює… Допоможіть нам пережити цей біль, — написав на своїй сторінці у соцмережі Євген Власюк.

Його батьків поховали у понеділок. На похорон зібрався увесь Теплик...

- Сьогодні Теплик прощався з подружжям Власюків — Василем і Світланою. Плакало небо, плакали люди, у великому розпачі вся родина, у невимовному горі сини — Саша і Женя. Ще кілька днів тому ми з ними розмовляли. Як завжди з часу наших спільних студентських років. Та й у Вінницю в той день їхали з різницею трохи більше години… — ділиться наша колега із Теплика Ірина Лупещенко.

Євген Власюк, син загиблих батьків, вже в понеділок ввечері звернувся до наших кореспондентів за інформаційною підтримкою:

- Дякую усім, хто розділяє наш біль... Сотні людей знали тата і маму. Батько був знаною в районі особою, працював директором Бершадських РЕС, тільки пішов на пенсію. Мама працювала у садочку, а потім у Теплицькій школі. Того дня після маминої роботи вони зібралися їхати у Вінницю до родичів. Батько досвідчений водій, машина нова. У жовтні, на його 60-річчя, старший брат подарував мінівен, бо у стару машину вже всі онуки не поміщалися. Під час зіткнення спрацювали обидві подушки безпеки, але удар був дуже сильним, батьки загинули на місці. Там навіть гальмівного шляху не було, бо тато просто не бачив цієї вантажівки, яка перегородила усю проїжджу частину.

Цієї біди можна було б уникнути, якби водій тягача дотримався правил, бо на тому відрізку дороги нема місця для повного розвороту. Знаю, там асфальтний завод при дорозі. Нам свідки розповіли, що Iveko спочатку стояв на узбіччі, а потім чомусь вирішив повернутися на це підприємство. Можливо, машина була несправна? Поки з нами ні водій, ні його роботодавці не зв’язувалися. Не було навіть слів співчуття від них. Але нам з братом нічого не потрібно, ні грошей, ні жалю. Ми будемо наполягати на справедливому розслідуванні та рішенні суду.

Маємо багато запитань до слідства. Наприклад, чому водію досі не висунуто підозру? Наскільки нам відомо, його вже немає у Вінницькій області, він спокійно повернувся додому на Одещину... Підтримуємо зв’язок із хлопцями, які їхали у «Сітроені», щоб разом вимагати об’єктивного розслідування, — повідомив Євген Власюк.

У понеділок вінницькі волонтери, друзі та знайомі водія та пасажира «Сітроен» почали збирати допомогу для постраждаліх молодих людей.

- У ДТП біля Вороновиці, де загинули батьки Євгена Власюка, сильно постраждали двоє друзів мого сина, хлопці з нашого двору — 29-річні Антон Осадчук і Андрій Зелениця. Антон досі знаходиться у нестабільно важкому стані у лі­карні. Вчора його вивели зі стану штучної коми, але він досі на апараті штучного дихання. Йому необхідна кров. Будь-якої групи! — повідомила Ірина Ярошинська. — Як розповідає Андрій, все відбулося миттєво, вони не бачили того причепа, тільки раптово погасли усі вогні у «Фольксвагена», який їхав у паралельному ряду на кілька метрів швидше. І тут вони побачили перед собою колесо причепа. І — все...

У відділі комунікації поліції Вінницької області повідомили, що слідством розпочато кримінальне провадження за порушення правил безпеки дорожнього руху.

На запитання, чому досі не висуното підозри водію вантажівки, пресофіцер поліції Анна Олійник повідомила, що поки збирають усі необхідні матеріали.

Наша газета й надалі буде відслідковувати хід розслідування цієї страшної автотрощі.

Дружина Антона Чабанюк Катерина Володимирівна збирає кошти на лікування: 5168745108576353 (у призначенні платежу вказати: допомога для Антона Осадчука).

Людмила ПОЛІЩУК