У Будинку офіцерів всі вакциновані фанати естрадних «зірок», що родом із Вінниччини, прийшли на грандіозне та головне шоу області «Вінницька пісня року».

Десятки артистів «запалювали» для вінничан цього вечора та після кожного виступу збирали оплески від прихильників-глядачів. Захід проводила родина Теренчуків. Олександр ще пів року тому загорівся ідеєю організувати співочий фестиваль. А дружина Світлана із радістю допомогла йому в організації. Навіть вело захід зіркове подружжя разом. Усі виручені кошти за квитки передадуть юним співочим талантам Вінниччини для запису дебютного альбому.

«Вінницька пісня року» розпочалась відомою піснею «Летять лелеки» та виступом популярного співака Ігоря Юрковського. Ексклюзивно для «33-го» артист поділився враженнями та розповів подробиці фестивалю.

– Мені довірили відповідальну місію — відкривати перший Вінницький співочий фестиваль «Вінницька пісня року». Виконував улюблену пісню багатьох «Летять лелеки». Я написав її на слова тепер покійного Володимира Килимника. Він помер, але його творчість житиме вічно. «Летять лелеки» — це перша наша спільна робота. Потім ще було багато пісень на його вірші. Тоді ніхто навіть і не очікував, що вона буде для мене такою вдалою. Та все ж приємно, що пісня полюбилась українцям, як і моя творчість.

Організатор Олександр Теренчук давно виношував ідею. Пів року тому він зателефонував до мене порадитись. І, звісно, я його підтримав. Адже «Вінницька пісня року» — це хороша платформа для будь-якого артиста, де можна презентувати свої авторські пісні. На жаль, раніше такого у нашій Вінниці не було. Зараз настав такий час, що піаряться всі, кому не лінь, навчились грати на інструменті – і вже вважають себе артистами. Тепер з`явився ось такий фестиваль, який і справді пройшов на високому рівні та дав можливість показати себе людям, які довго йшли до визнання та створення власного музичного продукту.

На жаль, не всі артисти змогли виступити. Та, думаю, що наступного разу буде більший концерт та ще більше артистів. У фіналі виконав три пісні, а потім ще одну «на біс». Глядачі гарячими оплесками зустрічали кожного. І дуже приємно, що змогли зібрались у такий нелегкий час, адже надворі «червона зона», тому всі були із сертифікатами вакцинації та ПЛР-тестами.

У концерті брали участь артисти Микола Янченко, Михайло Мода, Віктор Бронюк, Олександр Онофрійчук, група Milert, співачка Inezz, Дмитро Нікітін, Вікторія Гнатюк та багато інших.

Концерт був вдалим навіть із технічного боку, адже і світло, і звук були на найвищому рівні.

Учасниця шоу «Голос країни» та викладачка Вінницького торговельно-економічного інституту Вікторія Гнатюк каже, що дуже щаслива долучитись до такої масштабної творчої справи.

– Наша Вінниччина дуже талановита, а тому на одній сцені об’єднались у спільній справі справжні професіонали, народні, заслужені артисти України, переможці та учасники різних талант-шоу, молоді виконавці, які прославляють наш край. Я мала нагоду виконати у концерті свою авторську пісню «Де ти є..» і таким чином з’явитись перед глядачами трішки іншою. Всі звикли, що я лірик або ж огортаю народною піснею…. Атмосфера була неймовірно тепла, драйвова як на сцені, за кулісами, так і в залі. Дуже добре, що у нас, артистів, була можливість заспівати разом фінальну пісню, яка об’єднала і здружила ще краще нас, а також була прекрасним завершенням події, що вперше стартувала у місті. Я впевнена, що «Вінницька пісня року» буде жити довго і відкриє ще не один талант та не дасть зникнути і згаснути існуючим зіркам.

Співачка Inezz — колишня тележурналістка — розповідає, що презентувала свою нову пісню «Ночное солнце».

– Це був дуже класний захід, який об‘єднав багатьох чудових артистів! Я виконувала нову пісню під назвою «Ночное солнце», офіційна прем‘єра якої відбудеться у другій половині грудня. Також паралельно виходить кліп на цю пісню. Щиро вдячна організаторам за такий чудовий пісенний фестиваль.

Софія Копач