Два нові садочки, smart-лікарня, 16 реалізованих ідей вінничан у рамках конкурсу «Бюджет громадських ініціатив». Проєкти різних напрямів, але ціль одна – якість життя та інтеграція громади. Міський голова Сергій Моргунов на своїй сторінці у Фейсбук розповів про те, що вдалось зробити у 2021 році для забезпечення високих стандартів муніципальних послуг. Саме на цьому завданні фокусується другий пріоритет Стратегії «Вінниця 3.0».

Ключовим завданням для міської ради є забезпечення високого стандарту надання послуг для мешканців в медичній, освітній, соціальній сферах. Про це йдеться у пріоритеті 2 Стратегії «Вінниця 3.0»: «Інтегрована громада: якісні та доступні муніципальні послуги для всіх».

«Для маленьких вінничан відкрили садочки у Вінницьких Хуторах та Тяжилові. А у наступному році розпочнеться будівництво ще одного закладу у районі Академічний. Добудували та оснастили сучасне відділення лікарні швидкої медичної допомоги на вулиці Київській. Закупили додаткове обладнання для інших закладів, модернізували систему киснепостачання. Це наймасштабніший проєкт для міста за роки Незалежності. А у 2022-му розширимо мережу «первинки» – з’явиться амбулаторія на Немирівському шосе, 94», – каже  очільник міста Сергій Моргунов.

У 2021 році продовжили оновлювати обладнання харчоблоків закладів освіти. Придбали пароконвектомати у 8 шкіл (№№ 3, 9, 12, 18, 26, 31, 34 та Вінницько-Хутірський ліцей) та у 5 садочків на приєднаних територіях (Гавришівки, Малих Крушлинців, Писарівки, Стадниці, Вінницьких Хуторів). Крім того, у школі №12 провели капремонт харчоблоку. Відкрили підлітковий клуб за місцем проживання на Академіка Янгеля. У 2022 році продовжать ремонтні роботи шкільних харчоблоків. Також оновлять обладнання їдалень в закладах освіти, в тому числі і у приєднаних громадах.

У планах на 2022 рік завершити реставрацію гімназії №2. Планується капітально відремонтувати приміщення для підліткового клубу на Гладкова, 5. Там відкриють спортивний напрямок. Крім того, у Десні запрацює підлітковий клуб за напрямками «Англійська мова», «Творча майстерня» та «Дошколярик».

Також міський голова розповів, що 8 млн грн спрямували на втілення 16 громадських ініціатив. А на 2022 у бюджет заклали вже 10 млн. «Важливо, щоб жителі різних поколінь активніше долучались до міського життя.  Разом ми будуємо сильну і відкриту громаду, комфортну для кожного», – зазначив Сергій Моргунов.

Також у 2021 році втілили в життя 9 проєктів-переможців конкурсу «Бюджет шкільних проектів» (загальна сума фінансування 2,5 млн грн). Саме за запровадження цього шкільного конкурсу у 2019-му році Вінниця отримала престижну нагороду від ЮНІСЕФ. У конкурсі серед Інститутів громадянського суспільства підтримали 12 проєктів на 1 млн грн. Створили Раду Поважних при міському голові та затвердили Стратегію партнерства між інститутами громадянського суспільства і ВМР.

В 2021 році продовжили забезпечувати медичні заклади всім необхідним для протидії пандемії COVID-19 – загалом з бюджету громади було спрямовано 145 млн грн. Це і муніципальні доплати для працівників охорони здоров’я, і придбання медикаментів. Крім того, придбали 16 ШВЛ, 18 моніторів пацієнта, апарати рентген та УЗД.

У 2022-му у Вінниці продовжать комплекс заходів щодо протидії пандемії коронавірусу. У наступному році планують відкрити амбулаторію загальної практики сімейної медицини на Немирівському шосе, 94. Потенційно – це 5 тисяч населення мікрорайону, але там за бажанням зможуть отримувати медичну допомогу і жителі Вінницьких Хуторів, де також є своя амбулаторія.