Вінничани долучились до запущеного в Україні флешмобу, який переріс у  міжнародний в честь творчості нашого земляка Миколи Леонтовича.

Найвідомішу українську мелодію, що народилась на Вінниччині, до Різдва-2022 записали в цікавій обробці військові музиканти у Вінниці. Цієї зими Центр військово-музичного мистецтва Повітряних Сил Збройних Сил України підготував

кавер-версію  всесвітньовідомого «Щедрика» разом із рок-гуртом. І під головною ялинкою Вінниччини було знято відекліп, який в Інтернеті презентують на весь світ до  Різдва 6-го січня.

– Готуємося вас дивувати! Уже незабаром відбудеться різдв‘яна прем‘єра всесвітньовідомого «Щедрика» у рок-версії гурту «Наш день» та Центру ВММ ПС ЗСУ! Це буде дуже круто!  – зазначила учасниця музичного проекту «Щедрик» в погонах  Уляна Созанська.

Вже відомо, що записували відео для кліпу «Рок-Щедрика» у Вінниці  знімали на свята в кількох локаціях в цетральноум паркуі мені Миколи Лентовича. Зокрема, музиканти у подільських вишиванках та військовій формі вийшли на крижану ковзанку в – «Зимову містечку» та грали під головною ялинкою обласного центру. А перехожі дивувались, що  безсмертний твір Миколи Леонтовича – «Щедрик», може звучати ще й так.

Цікаво, що  минулого року  Нового року  у Вінниці оркестр військово-повітряних сил зіграв для колег з США класичний «Щедрик» Леонтовича в обробці Девіда Фостера і Девіда Дайсона. Тоді вінницькі військові музиканти своє відео привітання послали американцям до Різдва за григоріанським календарем на 25 грудня!

Сергій Годун
Фото із соцмереж