Трьох дошколяриків госпіталізували. Ще 13 — під наглядом сімейних лікарів.

– Це була ініціатива 50-ти батьків — організовано поїхати у Хме­льницький аквапарк. Коли повернулися, у дітей почалися симптоми отруєння. Знаю, що трьох госпіталізували, ще 13 лікуються вдома під наглядом сімейних лікарів. Їхній стан стабілізувався, — повідомив селищний голова Турбова Ігор Соць.

– Мешканці Турбова, серед яких 34 дитини віком від 2 до 7 років, відвідали розважальний комплекс під час відпочинку у Хмельницькій області. Після відвідування аквапарку у 16 дітей з’явилися прояви гострого отруєння – сльозотеча, кашель, задишка різного ступеня важкості, — повідомили у «Центрі громадського здоров’я».

— Усі діти отримали медичну допомогу у Він­ницькій обласній дитячій клінічній лікарні. 13 дітей повернулися додому, трьох госпіталізовано до педіатричного відділення і відділення анестезіології та інтенсивної терапії.

Попередньою причиною отруєння спеціалісти Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб називають перевищення допустимого часу перебування в басейні, де використовуються засоби для дезінфекції. Група дітей з батьками в аквапарку були вісім годин — з 08:30 до 16:30.

Розслідування цього випадку здійснюють фахівці Хмельницького центру контролю та профілактики хвороб та Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

Нагадуємо, що у Вінниці були і смертельні випадки від передозування хлором відвідувачів басейну і аквапарку. Тому, ідучи туди, пам’ятайте про це. Бережіть себе і рідних.

Людмила ПОЛІЩУК